Noua faţă a Cazinoului din Constanța li s-a arătat doar liberalilor (Foto&Video) USR acuză: Au făcut congres PNL

Noua faţă a Cazinoului din Constanța li s-a arătat doar liberalilor (Foto&Video) USR acuză: Au făcut congres PNL

După doi ani, Cazinoul din Constanța a fost parțial descoperit, vineri dimineață, după ce schelele de pe fațada superioară au fost date jos. Lucrările de consolidare şi reabilitare au fost realizate în proporţie de 57%.

La eveniment a participat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, însoțit de mai mulți politicieni liberali. Niciun reprezentant USR sau PSD nu a fost prezent.

Cazinoul, astăzi fără schele, după 2 ani! Ministrul Cseke Attila vine la Constanţa. Primele imagini

Cei din USR acuză că nu au fost informați că azi va avea loc dezvelirea Cazinoului din Constanța și că evenimentul a semănat cu un congres PNL.

ADVERTISING

”Nu ne-a invitat nimeni. Nici măcar nu ni s-a adus la cunoștință, am aflat dimineață, din presă. Au făcut, la fel ca la Ziua Marinei, Congres PNL”, a declarat Florin Cocargeanu, viceprimarul USR al Constanței, pentru G4Media.

Cazinoul, astăzi fără schele, după 2 ani! Ministrul Cseke Attila vine la Constanţa. Primele imagini
Fațada Cazinoului de pe faleza din Constanta a fost descoperita

Cseke Attila a declarat, într-o conferinţă de presă, că lucrările la Cazinou vor fi încheiate anul viitor.

"Termenul astăzi aflat în vigoare pentru predarea acestei investiţii este sfârşitul lunii martie 2023, care în mod aproape sigur se va mai ajusta. Şi vreau să vă explic puţin contextul. Fiind o lucrare desăvârşită în 1910, de-a lungul timpului, de când a pornit investiţia, de doi ani şi un pic, s-a descoperit necesitatea unor lucrări suplimentare, mai ales legate de partea de consolidare a clădirii, dar şi pe partea de ornamente”, a explicat ministrul Dezvoltării.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El a precizat că, dacă va fi nevoie, va fi asigurată şi finanţare suplimentară.

Semnarea contractului de reabilitare și lucrările la Cazinoul din Constanța au avut loc când primar era Decebal Făgădău (PSD), iar premier Viorica Dăncilă.

Construit în 1910, Cazinoul din Constanţa a devenit un reper al ţărmului Mării Negre. Daniel Renard, arhitectul româno-elveţian care a proiectat clădirea, a optat pentru expresivitatea opulentă a Art Nouveau-ului pentru a ilustra modernizarea României în timpul domniei lui Carol I. După trecerea repetată a clădirii din administraţia statului în cea privată şi înapoi, Cazinoul a fost abandonat în anii 2000.

About todayMinisterul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei Compania Națională de Investiții#cazino #Constanta #cazinoconstanta

Publicată de Cazino Constanta pe Joi, 18 august 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇