Agenții Serviciului Federal de Gardă al Rusiei (FSO) care îl însoțesc pe Vladimir Putin în străinătate au sarcina de a colecta fecalele și urina acestuia și de a le trimite la Moscova. Scopul probabil al acestei proceduri este ascunderea informațiilor despre sănătatea președintelui rus.
Dejecțiile liderului de la Kremlin au fost expediate la Moscova în octombrie 2019, în timpul unei vizite pe care Putin o efectua în Arabia Saudită, scrie Paris Match.
"Am aflat din surse indirecte din Orientul Mijlociu că această delicată misiune a fost realizată sub controlul FSO", relatează publicația franceză.
Valiza secretă care pleacă spre Moscova
Un ofițer are sarcina de a strânge în pungi fecalele și urina președintelui rus pentru a nu lăsa urma biologice ale acestuia și de a le trimite la Moscova într-o valiză specială.
Excrementele lui Putin au fost colectate încă din 2017, când Putin s-a aflat în vizită la Paris. Este sarcina FSO să se asigure că toți angajații ambasadelor care află de această operațiune păstrează informațiile strict secrete.
Aparițiile publice ale lui Putin și cele cinci "dispariții" de mai multe zile din 2012 încoace lasă de înțeles că bărbatul puternic și viril de la cârma Rusiei care va împlini 70 de ani în octombrie nu mai are sănătatea de fier de altădată, scrie revista franceză.
În timpul celebrei întâlniri cu ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, Vladimir Putin părea să se împingă în umeri, ținându-se de masă cu mâna dreaptă în cele 20 de minute ale înregistrării video. "Putin avea chipul crispat al unui om care îndura niște dureri atroce", scrie Paris Match, notând că de atunci au început să se propage zvonurile conform cărora președintele Rusiei ar fi bolnav.
Doctorii nu lipsesc de lângă Putin
În aprilie, Proyekt a publicat o anchetă despre sănătatea lui Vladimir Putin, dezvăluind că acesta face periodic băi în zeamă de coarne de ren și are propria echipă medicală care îl însoțește în fiecare călătorie.
Cei mai frecvenți însoțitori ai președintelui rus sunt doctorii ORL Alexei Șceglov și Igor Iesakov, precum și chirurgul Evgheni Selivanov, scrie Insider. Șceglov a călătorit de 59 de ori în patru ani la reședința de la Soci a lui Putin și s-a aflat lângă Putin 282 de zile, iar Selivanov a plecat la Soci de 35 de ori și a stat 166 de zile cu Putin.
Selivanov este un chirurg specializat în oncologie a cărui lucrare de dizertație e intitulată "Particularitățile diagnosticului și tratamentului chirurgical al cancerului de tiroidă la pacienții în vârstă și senili".
Baza a scris în februarie că persoanele apropiate de președintele Rusiei trebuie să furnizeze de mai multe ori pe săptămână eșantioane de excremente din motive de "înaltă securitate". După impunerea restricțiilor de carantină, mulți angajați de la Kremlin au fost obligați să respecte aceste măsuri dure aproape tot anul.