Marcel Ciolacu a fost primit de papa Francisc la Vatican. Ce cadouri și-au făcut (Foto)

Marcel Ciolacu a fost primit de papa Francisc la Vatican. Ce cadouri și-au făcut (Foto)

Premierul Marcel Ciolacu a fost primit, joi, de către papa Francisc, la Vatican, şi i-a mulţimit pentru sprijinul acordat comunităţilor româneşti.

Întâlnirea a durat aproximativ 25 de minute. Papa i-a oferit premierului român un un basorelief de bronz şi mai multe cărţi.

La rândul său, Marcel Ciolacu i-a dăruit papei un tablou care îi înfăţişează pe cei şapte episcopi martiri beatificati de papa Francisc în 2019 şi unele produse specifice româneşti.

”Astăzi am avut ocazia specială să discut la Vatican cu Sanctitatea Sa Papa Francisc şi să-i exprim recunoştinţa pentru sprijinul acordat comunităţilor româneşti din Italia şi din întreaga Europă”, a scris, joi, premierul Marcel Ciolacu pe Facebook.

Astăzi am avut ocazia specială să discut la Vatican cu Sanctitatea Sa Papa Francisc și să-i exprim recunoștința pentru sprijinul acordat comunităților românești din Italia și din întreaga Europă.

Publicată de Marcel Ciolacu pe Joi, 15 februarie 2024

La finalul întâlnirii cu papa Francisc, Marcel Ciolacu a avut o întrevedere cu cardinalul secretar de stat, Pietro Parolin.

ADVERTISING

Premierul se află într-o vizită oficială în Italia, având alături de el mai mulţi membri ai Cabinetului.

Marcel Ciolacu s-a întâlnit miercuri, în prima zi a vizitei sale din Italia, cu reprezentanții comunității de români, dar și cu primarul Romei.

Premierul mai are programate convorbiri oficiale cu omologul său italian, Giorgia Meloni, şi participarea la o reuniune interguvernamentală în format G2G în cadrul căreia vor fi semnate mai multe documente.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇