Polițiști rutieri și persoane condamnate pentru infracțiuni rutiere au stat față în față, sâmbătă, la Penitenciarul Jilava și au discutat despre subiecte sensibile, cum ar fi șofatul sub influența alcoolului sau a drogurilor, dar și despre consecințele infracțiunilor rutiere.
Proiectul ”inedit și revoluționar” aparține conducerii Penitenciarului Jilava și ”vizează mai multe etape în reabilitarea și conștientizarea deținuților condamnați pentru infracțiuni rutiere”, el fiind finalizat printr-un workshop alături de polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere, se arată pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol.
”Scopul prezenței colegilor noștri, care au acceptat, în mod voluntar, să participe la această activitate, a fost de a le prezenta deținuților care pot fi consecințele infracțiunilor rutiere, dar și pentru a-i sprijini cu răspunsuri la întrebările lor de ordin juridic și legislativ.
De asemenea, cu ajutorul persoanelor din grupul condamnaților pentru consum și trafic de droguri am putut exemplifica impactul pe care aceste substante îl au asupra organismului, dar și asupra capacităților senzoriale, mai ales în situația în care ești la volanul unui autovehicul.
S-a dezbătut pe larg subiectul consumului de alcool la volan, cu exemple practice din jurisprudență și experiența personală, precum și explicații privind valorile alcoolemiei în sânge.
Colegul nostru Vlad a vorbit și despre partea amuzantă a miturilor de tipul: „tocmai ce am mâncat o salată cu oțet”, „am servit niște bomboane cu rom”, „erau fermentați castraveții murați” sau „am folosit apă de gură” etc”, arată sindicatul Europol.
Deținuții au apreciat informațiile oferite, iar polițiștii participanți s-au bucurat că au putut contribui astfel la procesul de reabilitare a celor care au încălcat legea.
Citește și: