„Ceva ce vezi o dată într-o generație!”. Ninsori istorice pe coasta de vest a SUA (Video)

„Ceva ce vezi o dată într-o generație!”. Ninsori istorice pe coasta de vest a SUA (Video)

Coasta de vest a SUA, de la Oregon până la munții din California și terenurile de golf din Phoenix, au înregistrat niveluri aproape fără precedent de zăpadă săptămâna aceasta, în ceea ce experții numesc „un eveniment care se întâmplă o dată într-o generație”.

În regiunile muntoase din California stratul de zăpada măsoară peste 12 metri. A fost declarată stare de urgență în 13 regiuni din cauza ninsorilor neobișnuite, multe orașe fiind izolate, potrivit The Guardian.

Portland, cel mai mare oraș din Oregon, a cunoscut cea de-a doua cea mai înzăpezită zi din istorie, în timp ce mai la sud, în Arizona, suburbiile Phoenix au fost acoperite cu un strat de pudră albă.

Drone footage shows aftermath of Portland's snowiest day since 1943

„Ploaia și zăpada pe care le vedem au contrazis tendința și este foarte neașteptat. Este ceva ce se întâmplă o dată într-o generație”, a spus Ryan Maue, meteorolog care a lucrat în cadrul Administrației Naționale pentru Oceane și Atmosferă.

ADVERTISING

„Nu numai că a nins consistent în zonele unde acest fenomen era normal, dar a fost zăpadă și la altitudini mai joase din sudul Californiei, ceea ce este foarte rar”, a spus și Bianca Feldkircher, meteorolog în cadrul Serviciului Național de Meteorologie.

Superstition Mountains covered in snow after winter storm

Furtunile au avut consecințe peste tot în regiune. În California, vremea extremă a lăsat mii de oameni fără curent, a închis parcurile naționale Yosemite și Joshua Tree și a provocat avalanșe. În Lake Tahoe, o avalanșă cu o lățime de 200 de metri a lovit un bloc, autoritățile evacuând locuitorii. Nu au fost victime, dar parterul și primul etaj au fost îngropate în zăpadă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Autoritățile din Sierra Nevada au transmis turiștilor să nu riște să călătorească, deoarece drumurile rămân periculoase.

Snow buries California’s Sierra Nevada

Parcul național Yosemite, unde a fost doborât un record de zăpadă zilnic vechi de 54 de ani, s-a închis pe termen nelimitat.

Yosemite National Park gets as much as 15 feet of snow

Există însă și beneficii, ploile și ninsorile neașteptate ajutând la atenuarea secetei devastatoare din California.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇