Aliaţii lui Trump au cerut Curţii Supreme a SUA să blocheze certificarea rezultatelor alegerilor din Pennsyilvania

Aliaţii lui Trump au cerut Curţii Supreme a SUA să blocheze certificarea rezultatelor alegerilor din Pennsyilvania

Aliaţii preşedintelui republican Donald Trump au depus, joi, un recurs în urgenţă la Curtea Supremă a SUA, în care au cerut blocarea certificării rezultatelor alegerilor din statul Pennsylvania.

Acest recurs a fost introdus după respingerea, sâmbătă, de către Curtea Supremă a statului Pennsylvania a unei plângeri în care era contestată legalitatea voturilor prin corespondenţă, informează AFP.

În etapa actuală, cea mai înaltă instanţă americană nu este solicitată să se pronunţe asupra fondului.

Reclamanţii, printre care se numără inclusiv alesul republican din Camera Reprezentanţilor Mike Kelly, solicită îngheţarea tuturor operaţiunilor electorale din acest stat-cheie.

Răspunsul Curţii Supreme a SUA nu ar trebui să întârzie prea mult, iar instanţa nu va trebui să îşi justifice decizia.

ADVERTISING

Demisie importantă la Casa Albă. Alyssa Farah nu a susţinut acuzaţiile de fraudă emise de Trump

La o lună de la scrutin, preşedintele Donald Trump continuă să refuze să îşi recunoască înfrângerea în faţa democratului Joe Biden, pretinzând că este victima unei "fraude masive".

Cu ajutorul aliaţilor săi, Trump a depus plângeri în mai multe state-cheie, dar a suferit deja aproximativ 20 de eşecuri.

Marţi, ministrul de Justiţie Bill Barr, care face parte din cercul apropiat al liderului de la Casa Albă, a asigurat că nu a văzut suficiente fraude pentru a invalida victoria lui Joe Biden.

Preşedintele Donald Trump a revizuit radical componenţa Curţii Supreme a SUA, numind trei din totalul de nouă judecători. Duminică, el şi-a exprimat frustrarea din cauză că acestei instanţe supreme nu i-au fost încă înaintate plângeri.

ADVERTISING

"Avem nevoie de Curtea Supremă să ne examineze cazul. Ceva trebuie să ajungă la ea. Dacă nu, atunci ce este Curtea Supremă?", şi-a exprimat nemulţumirea preşedintele, într-o intervenţie pentru canalul de televiziune Fox.

În 2000, această jurisdicţie a întrerupt o renumărare a voturilor în Florida, unde George W. Bush avea doar 537 de voturi în faţa democratului Al Gore, ceea ce i-a permis republicanului să câştige alegerile.

De data aceasta, însă, rezultatul alegerilor nu depinde doar de un stat, iar diferenţele sunt mult mai mari între cei doi candidaţi. Prin urmare, este puţin probabil ca instanţa supremă a SUA să îşi pericliteze reputaţia pentru un caz care nu va conta în final.

ADVERTISING

Citeşte mai multe despre acuzaţiile de fraudă lansate întruna de Donald Trump:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇