Alertă în Parlamentul European. Eurodeputații au fost avertizați că apa e contaminată UPDATE

Alertă în Parlamentul European. Eurodeputații au fost avertizați că apa e contaminată <span style="color:#990000;">UPDATE</span>
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Membrii Parlamentului European de la Strasbourg au fost avertizaţi, joi, să nu bea apă din sticlele distribuite în interiorul hemiciclului, după ce câteva persoane s-au îmbolnăvit din cauza unei presupuse contaminări, relatează Politico.eu într-un articol cu supratitlul „Watergate„.

„Sunteţi rugaţi să nu beţi din nicio sticlă de apă din incinta PE din Strasbourg”, se arată într-un SMS de urgenţă trimis miilor de angajaţi şi politicieni.

Mesajul a inclus şi un număr medical de urgenţă de contactat "în caz de expunere" şi precizează că sticlele au fost distribuite joi şi în birourile şefei PE, Roberta Metsola.

ADVERTISING

Serviciul de presă al Parlamentului European a precizat că au fost informate autorităţile franceze.

"Verificările corespunzătoare sunt în curs de desfăşurare", a transmis serviciul de presă. "Mesajul de precauţie a fost trimis ca parte a datoriei de a avea grijă de instituţie", adaugă biroul de presă.

Un oficial al UE spune că mai multe persoane s-au îmbolnăvit, după ce au băut apă îmbuteliată posibil dintr-o sticlă prost spălată, dar între timp s-au făcut bine. "Bine că m-am limitat la vin", a glumit un alt oficial.

ADVERTISING

UPDATE: Un caz izolat

Ulterior, Serviciul de presă al Parlamentului European a informat că a fost vorba de un incident izolat.

"În dimineața zilei de 14 decembrie, în urma unei suspiciuni de contaminare la o sticlă de apă distribuită la Strasbourg, din precauție, personalului și deputaților li s-a cerut să nu bea din sticlele de apă din incinta PE până la o nouă notificare", precizează biroul de presă, care subliniază că a fost vorba doar despre o măsură de precauţie.

Autoritățile franceze au fost informate și au fost efectuate controale. "Se pare că incidentul a fost un caz izolat. Amploarea incidentului și numărul de persoane afectate de simptome ușoare au fost foarte limitate: o sticlă și două persoane care au suferit de simptome ușoare și s-au întors la muncă", adaugă sursa citată.

ADVERTISING

Clădirea din Strasbourg a Parlamentului European are de mult timp o problemă cu siguranţa apei potabile, dar în mod normal este vorba de apa de la robinete.

În 2021, fostul preşedinte al Parlamentului, David Sassoli, între timp decedat, a minimalizat ideea că ar fi contractat legioneloza de care suferea de la apa din clădirea instituţiei din Strasbourg.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇