8 case au ars și 11 sunt afectate, în urma exploziilor și incendiului din Crevedia. Tuturor familiilor evacuate li se vor pune la dispoziţie locuri de cazare în zonă şi le vor fi acordate ajutoare, a anunțat preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan (foto).
”Am avut o discuţie în această dimineaţă cu premierul României, Marcel Ciolacu, pentru a pune la punct modul în care îi vom ajuta pe locuitorii din Crevedia ale căror case şi gospodării au ars sau au fost afectate în incendiul de aseară.
Tot în cursul acestei dimineţi, am solicitat întrunirea Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă astfel încât să acţionăm rapid pentru ca oamenii să se poată întoarce, în cel mai scurt timp, la casele lor.
Din datele pe care le avem la acest moment, au ars 8 case, iar alte 11 sunt afectate. De asemenea, tuturor familiilor evacuate le vom pune la dispoziţie locuri de cazare în zonă”, a scris, pe Facebook, Corneliu Ştefan.
El a menţionat că la prima oră, au ajuns la Crevedia alimente şi alte ajutoare pentru cei care au fost afectaţi de incendiu.
Și Patriarhia Română a anunțat că se solidarizează cu victimele tragediei de la Crevedia, urmând să acorde un sprijin financiar de 3.000 lei fiecărei familii cu victime ale acestui accident.
Mai multe explozii puternice au avut loc sâmbătă seara la o stație GPL din Crevedia, județul Dâmbovița, explozii care au fost urmate de un incendiu masiv, care s-a manifestat agresiv.
În urma primei explozii, opt persoane au fost rănite grav, dintre care patru intubate și una decedată.
Ulterior a mai avut loc o explozie puternică, a explodat o cisternă, care a dus la rănirea a 26 de pompieri, din care unul este intubat, și a altor victime civile.
În total au ajuns la spital 58 de răniți, din care 43 de persoane sunt cadre ale MAI (39 pompieri, 2 poliţişti şi 2 jandarmi)
Intervenția a fost una foarte dificilă, existând mereu riscul unei noi explozii.
A fost activat Planul Roşu de Intervenţie şi a fost emis mesaj Ro-Alert. Populaţia a fost evacuată pe o rază de peste 800 m, fiind evacuați circa 3.000 de oameni din casele lor. Traficul pe DN 1A a fost blocat complet.
S-au format o celulă de criză la MAI și una la Ministerul Sănătății, 12 spitale din București și 2 din țară fiind pregătite să primească răniții. A fost activat Mecanismul European de Protecție Civilă, mai mulți răniți fiind deja transportați la spitale din străinătate.
Duminică, în jurul orei 00:45, ISU Dâmbovița a anunțat că incendiul a fost localizat, pericolul extinderii flăcărilor la vecinătăţi a fost eliminat, iar echipajele operative acţionează pentru lichidarea ultimelor focare.
Iar în jurul orei 03:00, a fost dezactivat și Planul Roşu de Intervenţie.
Duminică dimineață, circulaţia era în continuare oprită pe ambele sensuri pe DN 1A Bucureşti-Ploieşti, în localitatea Crevedia. Forţele de intervenţie au izolat zona şi acţionează pentru lichidarea totală a incendiului.