Adrian Corduneanu, soția sa și mai mulți membri ai clanului interlop au fost reținuți (Video)

Adrian Corduneanu, soția sa și mai mulți membri ai clanului interlop au fost reținuți (Video)

Interlopul ieşean Adrian Corduneanu, soţia acestuia şi alte 13 persoane au fost reţinute după ce au fost audiate de procurorii DIICOT în dosarul împrumuturilor cu dobânzi de până la 400 la sută.

Potrivit poliţiştilor, în urma celor 42 de percheziţii făcute luni, 35 de persoane au fost duse la audieri.

Ulterior, 15 persoane au fost reţinute de procurori pentru 24 de ore, iar faţă de o altă persoană a fost dispusă măsura controlului judiciar. În cursul zilei de marţi, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi cu propunerea de arestare preventivă a celor 15 persoane reţinute.

ADVERTISING

Printre persoanele reţinute în acest dosar se numără interlopul ieşean Adrian Corduneanu şi soţia sa, dar şi alte rude ale acestora.

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost descoperiţi şi ridicaţi 50.680 de euro, 33.000 de lei, 2,2 kg de aur, două pistoale - unul cu piper şi unul de tip Airsoft -, 12 cuţite şi săbii, spray-uri lacrimogene, 55 de telefoane mobile, documente ce ar conţine evidenţa operaţiunilor de cămătărie şi acte de proprietate pentru bunuri imobile.

De asemenea, a fost instituit sechestru asigurător pe un imobil tip vilă, în valoare de aproximativ 200.000 de euro.

Interlopul Adrian Corduneanu şi soţia au fost ridicaţi şi duşi la audieri

Acuzații din dosar sunt anchetați pentru constituirea unui grup infracţional organizat, camătă, spălarea banilor şi tentativă la înşelăciune.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Dobânzile la împrumuturile pe care le acordau puteau ajunge şi la 400%. Au fost identificate 50 de persoane vătămate, printre care proprietari de diverse imobile, oameni de afaceri, împătimiţi ai jocurilor de noroc, persoane care ar lucra în instituţii publice şi persoane care ar săvârşi diverse infracţiuni.

După acordarea împrumuturilor, erau exercitate presiuni asupra persoanelor vătămate în scopul recuperării atât a sumelor de bani împrumutate, cât şi a dobânzilor solicitate, ajungându-se până la ameninţări cu acte de violenţă sau lipsiri de libertate.

ADVERTISING

Pentru a conferi o aparenţă de legalitate împrumuturilor, aceştia determinau persoanele vătămate să încheie, iniţial, contracte de împrumut în care erau trecute suma împrumutată şi dobânda impusă şi, ulterior, erau încheiate contracte de dare în plată prin care membrii grupurilor infracționale au intrat în posesia unor suprafeţe importante de teren, a căror valoare depăşeşte şi cu de 10 ori valoarea împrumutului acordat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇