A treia noapte de violenţe în Olanda s-a lăsat cu 150 de arestări: Poliţia a tras focuri de avertizare şi a acţionat cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă

A treia noapte de violenţe în Olanda s-a lăsat cu 150 de arestări: Poliţia a tras focuri de avertizare şi a acţionat cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă

Forţele de ordine olandeze s-au confruntat din nou, luni seară, după un weekend plin de manifestaţii, cu cei care contestă restricţia de circulaţie pe timp de noapte şi au făcut mai mult de 150 de arestări.

Au avut loc numeroase scene violente în diferite oraşe din Olanda. Forţele de ordine au intervenit în Amsterdam, Rotterdam, Amersfoort şi Geleen, potrivit BBC.

Prim-ministrul Mark Rutte a condamnat „violenţa criminală”.

Sute de arestări în Olanda după violențele de la protestele anti-restricții (Galerie foto & video)

În Rotterdam, poliţia a tras focuri de avertizare şi a acţionat cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă, după ce primarul a emis un ordin de urgenţă pentru dispersarea demonstranţilor.

ADVERTISING

În Haga, câteva grupuri de oameni au aruncat cu pietre şi artificii către poliţiştii aflaţi pe biciclete. În plus, au dat foc mobilierului stradal.

Mai multe arestări au fost făcute în Amsterdam, după ce au fost înregistrate pagube provocate de manifestanţi.

Suporterii echipei de fotbal Willem II au ieşit pe străzile Tilburg pentru a-şi „proteja oraşul” de huligani, a scris site-ul local de ştiri Brabants Dagblad.

Proteste violente în Olanda, faţă de restricţiile din pandemie (Video)

Cele mai ”grave violențe” din ultimii 40 de ani

Violenţele din weekend au fost descrise de poliţia olandeză drept cele mai grave din ultimele patru decenii. Aproximativ 250 de oameni din întreaga ţară au fost arestaţi.

ADVERTISING

Un centru de testare Covid-19 a fost incendiat, sâmbătă seară, în satul Urk, au anunţat autorităţile locale. Un bărbat în vârstă de 39 de ani din Almere a fost arestat, tot sâmbătă, pentru că a publicat online mesaje de ameninţare la adresa jurnaliştilor, a transmis agenţia de presă ANP.

Primarii din mai multe oraşe au promis că vor introduce măsuri de urgenţă, în încercarea de a preveni alte tulburări.

„Este de neacceptat. Toţi oamenii normali vor privi asta cu groază”, a declarat prim-ministrul. „Ce i-a motivat pe aceşti oameni nu are legătură cu protestul, este violenţă criminală şi vom trata asta ca atare”.

ADVERTISING

Guvernul olandez a introdus în urmă cu câteva zile cele mai dure măsuri de la începutul pandemiei - inclusiv o interdicţie de circulaţie pe timp de noapte, între orele 21:00 şi 04:30. Este prima pentru Olanda, de la Al Doilea Război Mondial încoace. Oricine încalcă regula este amendat cu 95 de euro.

Protestele au început în weekend, după ce această măsură a intrat în vigoare.

Olanda a înregistrat aproximativ 1 milion de cazuri de Covid-19, de la începutul pandemiei, şi mai mult de 13.500 de decese, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

Localurile din ţară sunt închise din luna octombrie, iar şcolile şi magazinele neesenţiale, de luna trecută. În plus, zborurile dinspre Marea Britanie, Africa de Sud şi America de Sud au fost suspendate de teama răspândirii noilor tulpini ale coronavirusului.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇