Rezultate finale Bac 2022. Rata de promovare a crescut cu aproape 2%, dar sunt 42 de licee unde nu a trecut niciun elev

Rezultate finale Bac 2022. Rata de promovare a crescut cu aproape 2%, dar sunt 42 de licee unde nu a trecut niciun elev

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a prezentat vineri, într-o conferinţă de presă, rezultatele finale la examenul de bacalaureat de anul acesta. După contestații, 75,2% dintre elevi au luat cel puțin media 5. Diferenţa faţă de rezultatele iniţiale este de 1,9%.

Avem, așadar, cea mai mare rată de promovare la Bac din ultimii 13 ani. Înainte de contestații, Cîmpeanu anunța că este cea mai ridicată din ultimii 10 ani.

49.115 elevi au contestat notele obținute la examentul de Bacalaureat, a subliniat Sorin Cîmpeanu. Iată modificările în urma contestațiilor:

ADVERTISING
  • 30.377 de elevi au obținut note mărite
  • 15.986 de note au fost micșorate
  • 2.759 de note au rămas nemodificate
  • numărul mediilor de 10 a crescut la 222, de la 162
  • peste 86% de note s-au modificat cu mai puțin de 1 punct
  • 109 lucrări s-au modificat cu diferență între 2 și 3 puncte
  • 7 lucrări s-au modificat cu diferență între 3 și 4 puncte
  • 2 lucrări s-au modificat cu diferență între 4 și 5 puncte
  • 2 lucrări s-au modificat cu diferență între 5 și 6 puncte

Ministrul Educației a subliniat că printre cauzele modificărilor notelor cu o diferență mare se numără erorile materiale. Mai exact, notele au fost transcrise greșit. El a afirmat că aceste erori vor fi remediate în momentul în care exemenul va fi digitalizat.

ADVERTISING

De asemenea, Cîmpeanu a anunțat că în 74 de licee au promovat Bacalaureatul toți copiii. La polul opus sunt 42 de licee cu rata de promovare zero și 11 licee care au fiecare câte un singur candidat promovat.

În liceele cu rezultate proaste vor fi făcute analize și modificări, a anunțat Cîmpeanu.

„Avem probleme foarte grave la nivelul acestor licee, nu poate fi doar vina elevilor. Procesul de predare-învațare trebuie să fie îmbunătățit”.

Cea mai mică generație de participanți din ultimii 32 de ani

Totodată, Sorin Cîmpeanu a precizat că aproape 13.000 de candidați nu s-au înscris la bacalaureat, deși aveau dreptul să o facă.

ADVERTISING

Raportat la numărul de absolvenţi înscriși, acesta a fost cel mai mic din istoria postdecembristă a acestui examen. Am avut astfel cea mai mică generație de elevi care a intrat în Bac din ultimii 32 de ani.

Cauzele absenteismului, spune Cîmpeanu, sunt surprinzătoare, dar nu a explicat și care sunt.

Declarații de presă susținute de ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu.Tema: rezultatele finale (după soluționarea contestațiilor) înregistrate în prima sesiune a examenului național de bacalaureat 2022.

Declarații de presă susținute de ministrul Educației, Sorin Mihai CimpeanuTema: informare privind rezultatele finale (după soluționarea contestațiilor) înregistrate în prima sesiune a examenului național de #bacalaureat2022.

Publicată de Ministerul Educației - România pe Joi, 30 iunie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇