Rezultate admitere la liceu 2023. A fost afișată repartizarea. Top licee după ultima medie

Rezultate admitere la liceu 2023. A fost afișată repartizarea. Top licee după ultima medie

Rezultatele admiterii la liceu 2023 a absolvenților de clasa a VIII-a au fost publicate pe site-ul admitere.edu.ro și la avizierele liceelor la ora 12:00.

Fiecare elev poate afla unde a fost repartizat la liceu dacă introduce codul pe care l-a primit de la școală, în ziua evaluării naţionale. 

Patru elevi care au obținut medii peste 9 la Evaluarea Națională au rămas fără loc la liceu, după această primă etapă. Unul dintre ei are media 9,45. Trei dintre cei patru candidați sunt din București.

Elevii pot verifica apoi listele cu repartizarea pentru fiecare județ în parte, precum și lista locurilor care au rămas libere după această primă etapă.

Admiterea la liceu s-a făcut pentru prima dată în ultimii 20 de ani doar pe baza mediei obținute la Evaluarea Națională.

Top specializări după rezultatele admiterii la liceu 2023

Ministerul Educaţiei a publicat şi un top al primelor 50 de specializări din ţară.

ADVERTISING

De aici vedem că la specializarea Matematică-Informatică (bilingv engleză) de la Colegiul Naţional "Sfântul Sava" s-a intrat cu 9,95, iar la Colegiul Național ”Spiru Haret” cu 9,85.

La Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" la specializarea de Mate-Info s-a intrat cu 9.90, iar la Sava cu 9,75 şi la Spiru Haret cu 9,77.

La Sava (tot bilingv engleză) şi Lazăr s-a intrat cu ultima medie 9,85 şi la specializarea Ştiinţele Naturii.

La Uman la Lazăr s-a intrat cu 9,72.

Cel mai bine clasat liceu din afara Capitalei este Colegiul Naţional Vasile Alecsandri din Galaţi, unde s-a intrat la specializarea Matematică-Informatică (bilingv engleză) cu 9,82.

Urmează Colegiul Fraţii Buzeşti din Craiova, unde ultima medie la Ştiinţele Naturii a fost 9.80.

Top licee după ultima medie la admitere 2023

Ministerul Educaţiei a realizat şi un clasament cu primele 20 de licee din ţară după ultima medie de admitere la toate specializările.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Pe primul loc se află Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu” din Bucureşti, unde ultima medie a admitere a fost 9,70.

Colegiul Naţional “Sfântul Sava” din Bucureşti este pe locul doi, ultima medie de admitere fiind 9,67, pe trei se află Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr” din Capitală, cu ultima medie 9,65.

Urmează apoi, cu medii de admitere între 9,52 şi 9,42 – Colegiul Naţional “Spiru Haret” din Bucureşti, Colegiul Naţional “Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca, Colegiul Naţional “Mihai Viteazul”, Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân” din Constanţa, Colegiul Naţional Bilingv “George Coşbuc”, Liceul Teoretic “Avram Iancu” din Cluj – Napoca şi Colegiul Naţional “Gheorghe Şincai”. 

Pe ultimele două locuri se situează Colegiul Naţional “Emil Racoviţă” din Iaşi şi Liceul Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” tot din Iaşi, la ambele ultima medie de admitere a fost 9,25.

ADVERTISING

Cine a rămas fără loc după admiterea la liceu 2023

98,56% dintre elevii care au depus fișe de înscriere cu opțiuni au fost repartizaţi la liceu. Peste 47% dintre ei au intrat chiar la prima opțiune.

Au rămas de repartizat în etapele următoare doar 1.619 absolvenți (1,44%), întrucât nu au completat suficiente opţiuni, precizează Ministerul Educaţiei.

Aceștia au la dispoziție cele 7.727 de locuri libere la liceu rămase sau alte 18 mii în învățământul profesional.

De exemplu, la Bucureşti au rămas 401 locuri libere la liceu, dar în judeţul Alba sunt doar 9.

Iată ce urmează în calendarul admiterii la liceu 2023:

  • 20-25 iulie 2023 – depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați;
  • 25 iulie – transmiterea de către unitățile de învățământ liceal a situației locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere;
  • 26-28 iulie – rezolvarea de către comisia de admitere județeană/ a municipiului București, a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.
  • 28 iulie – afișarea centrului de admitere, a situației locurilor rămase libere, inclusiv a celor destinate candidaților romi, precum și a celor destinate candidaților cu CES, a locului de desfășurare și a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limbă modernă ori maternă.
  • 31 iulie – înscrierea candidaților pentru probele de aptitudini sau probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă, inclusiv a candidaților pe locurile speciale pentru romi și a candidaților pentru locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă.
  • 1-2 august – desfășurarea probelor de aptitudini sau a probelor de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă.
  • 3-4 august – afișarea rezultatelor la probele de aptitudini și la probele de verificarea cunoștințelor de limbă modernă sau maternă și rezolvarea eventualelor contestații.
  • 7-9 august – Primirea cererilor de înscriere a candidaților care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen, a candidaților care au fost respinși la liceele/clasele care au organizat probe de aptitudini și a candidaților care au susținut probe de verificarea cunoștințelor de limbă modernă sau de limbă maternă în etapa a doua, precum și a candidaților care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat, inclusiv a candidaților pe locurile speciale pentru romi și a candidaților pentru locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă. Primirea cererilor de înscriere a absolvenților clasei a VIII-a care nu au susținut Evaluarea Națională.
  • 10-11 august – repartizarea candidaților din etapa a doua
  • 11 august – transmiterea către Centrul național de admitere a rezultatelor repartizării prin confirmarea încheierii operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată.

.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇