Elevii cu boli cronice vor beneficia de învăţământ hibrid până la finalul semestrului, anunță ministrul

Elevii cu boli cronice vor beneficia de învăţământ hibrid până la finalul semestrului, anunță ministrul

Elevii cu afecţiuni cronice vor putea beneficia de învăţământ hibrid până la finalul semestrului al doilea al acestui an şcolar, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, în condițiile în care pandemia de COVID-19 încă nu s-a încheiat.

Ministrul Cîmpeanu a precizat că de această facilitate vor beneficia următoarele categorii de elevi care au:

  • afecţiuni cronice
  • boli care afectează capacitatea de oxigenare
  • boli respiratorii
  • boli cardiovasculare
  • obezitate severă
  • diabet zaharat de tip 1
  • afecţiuni cronice asociate cu imunodepresie moderată sau severă, precum transplant, afecţiuni oncologice în tratament imunosupresor
  • imunodeficienţe primare sau dobândite sau alte tipuri de tratamente imunosupresoare
ADVERTISING

”Toate aceste categorii vor putea beneficia de învăţământ hibrid până la finele semestrului doi, până când transmisia comunitară se va încheia", a spus ministrul.

El a precizat care va fi procedura.

"Acest lucru se va face cu certificare medicală, la solicitarea părintelui şi cu aprobarea Consiliului de Administraţie.

Am creat această posibilitate ca în această perioadă în care pandemia încă nu s-a încheiat, deşi starea de alertă a fost ridicată, aceşti elevi să poată beneficia de sprijin din partea fiecărei şcoli în parte", a explicat Cîmpeanu. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Toate declarațiile ministrului pot fi urmărite aici:

Conferință de presă Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, 10 martie 2022

Conferință de presă sustinută de Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, pe tema desfășurării cursurilor școlare în contextul ridicării stării de alertă. De asemenea, vor fi prezentate și măsurile aplicate în sistemul de educație din România, ca urmare a efectelor crizei din Ucraina.

Publicată de Ministerul Educației - România pe Joi, 10 martie 2022

Decizia a fost luată în contextul în care s-a trecut de la învățământul online la cel față în față de pe o zi pe alta, odată cu încheierea bruscă a stării de alertă impuse în România pe perioada pandemiei, adică pe 9 martie.

ADVERTISING

Mai multe instituții de învățământ și asociații de elevi sau studenți au criticat acest lucru, explicând că foarte mulți dintre acețtia din urmă nu se află în localitatea unde se află școala, liceul sau facultatea și nici nu au posibilitatea de a obține rapid o formă de cazare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇