Asociația VeDem Just anunță că a fost încheiat cursul de instruire a 150 de profesori de educație juridică. Prin urmare, aceștia pot preda educația juridică începând din această toamnă.
Mai mult de 4.000 de elevi vor beneficia de această materie opțională în anul școlar 2020-2021, conform unui comunicat de presă al VeDem Just.
VeDem Just coordonează de cinci ani programul național EDUIURIS de educație juridică pentru învățământul preuniversitar. Până în prezent, asociația a pus accent pe educația nonformală: oameni ai legii au avut întâlniri cu elevii – fie în școli, fie în instanțele judecătorești – pentru a discuta despre legi, responsabilități, proceduri, sancțiuni, efecte. Începând cu acest an, asociația are un nou obiectiv: răspândirea educației juridice în cât mai multe unități școlare pentru a fi predată în mod formal de către profesori încadrați.
comunicat VeDem Just
Astfel, a fost organizat acest curs intensiv de instruire a profesorilor. În prima sesiune au fost instruiți 46, iar în a doua sesiune 97.
Potrivit sursei citate, temele abordate au fost:
- Proiectul Eduiuris;
- Individul și statul;
- Drepturile omului și ale copilului;
- Libertatea de exprimare în offline și în online;
- Aspecte legale privind familia, școala, viața intimă, munca și substanțele interzise;
- Procesul civil și procesul penal.
Instruirea a fost gratuită, fiind oferită online de judecătorul Cristi Danileț. Fiecare cadru didactiv va primi certificat de participare.
”Asociația este onorată să anunțe că din această toamnă educația juridică se va preda de către cadre didactice cu normă întreagă în 100 de școli pentru peste 4.000 de elevi. Tuturor acestor elevi li se va livra în mod gratuit, până la sfârșitul lunii, câte un exemplar din ghidul ‘Elevul și legea’”, se mai arată în comunicat.
Citește și alte știri din Educație:
- Anisie: Părinții care cer învățământ exclusiv online trebuie să aducă adeverință de la medic
- Anisie: Ora va avea 50 de minute. Profesorul mai rămâne 5 minute să supravegheze elevii
- Soluții digitale pentru profesorii care vor face școală online
- O comună din Timiș a fost încadrată din greșeală în scenariul roşu pentru deschiderea școlii
- Ce vor copiii și care e interesul lor superior, la școală sau acasă? Care sunt riscurile? Noua normalitate – Interviu video
- Medicul Virgil Musta, despre deschiderea unităţilor de învăţământ: Nu vor exista “zero riscuri” în cazul trimiterii copiilor la şcoală
A.D.