Anisie: Ora va avea 50 de minute. Profesorul mai rămâne 5 minute să supravegheze elevii

Anisie: Ora va avea 50 de minute. Profesorul mai rămâne 5 minute să supravegheze elevii
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Ministerul Educației, Monica Anisie, a anunțat, marți, că ora de curs va avea 50 de minute, iar profesorii vor mai rămâne încă 5 minute să îi supravegheze pe elevi. Ea a vorbit și despre cum se va desfășura ora cu o parte dintre elevi în clasă și o parte online.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a fost întrebat, marți seara, la Digi24, de un cadru didactic cum va putea într-o oră de curs să predea și să evalueze activitatea elevilor din clasă și a celor din mediul online.

„Vorbim despre 50 de minute, doar că 5 minute profesorul trebuie să mai rămână în clasă să îi supravegheze pe elevi, deci durata unei ore de curs este de 50 de minute. Cum anume putem face lucrul acesta?Fiecare profesor să se adapteze, depinde și de disciplină. Noi am elaborat acele repere metodologice. Au fost făcute de profesori care au predat în sistem online în această perioadă”, a spus Monica Anisie.

ADVERTISING

În Suedia s-au deschis școlile de aproape două săptămâni: Ce învățăm din experiența lor și cum îngrijești acasă un bolnav de Covid-19 – Interviu

„Recunosc că și eu din postura de cadru didactic mă gândesc cum să îmi structurez predarea și verificările în cele 50 de minute, să parcurg întreaga programă”, a adăugat ministrul Educației.

Școala în pandemie: 15 municipii reședință de județ sunt în zona galbenă, prezența tuturor în clase fiind exclusă. Elevii cer sesizarea CCR

Monica Anisie a mai precizat că a fost adoptată și o metodologie de predare online și a explicat că laptopul sau camera prin care se va face transmisia din clasă va rămâne instalat acolo și că profesorii trebuie ajutați în această perioadă de restul angajaților școlii.

ADVERTISING

„Este un laptop al clasei, sau o cameră, depinde de fiecare unitate, acolo va rămâne instalat, el este pregătit la începutul orelor, și doar vine profesorul în sala de curs. Am recomandat ca profesorul să fie ajutat în această perioadă și de personalul unității de învățământ. Avem în unități fie bibliotecar, fie profesor-documentarist, fie laborant, care pot ajuta”, a mai declarat Anisie, la Digi24.

Ministrul Educației a spus că a redus numărul documentelor pe care profesorii trebuie să le întocmească, dar că nu a reușit să reducă programa școlară.

ADVERTISING

Ministerul Sănătății a anunțat cum începe școala în fiecare localitate: La București, Brașov și Iași se aplică scenariul galben


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇