Sunt ofertele de creditare IFN din ce în ce mai accesibile pentru români? - ce spune Florin Mieilă, Marketing Manager CreditFix

Sunt ofertele de creditare IFN din ce în ce mai accesibile pentru români? - ce spune Florin Mieilă, Marketing Manager CreditFix

În contextul economic actual, Instituțiile Financiare Nebancare (IFN) reprezintă o opțiune din ce în ce mai populară pentru cei care au nevoie de finanțare urgentă și fără multe bătăi de cap. IFN-urile au crescut în popularitate în ultimii ani, datorită faptului că oferă împrumuturi rapide și ușor de accesat. În plus, aceste instituții pun la dispoziție mai multe opțiuni pentru cei care nu sunt eligibili pentru împrumuturi bancare.

De altfel, aceste informații din piața creditării sunt confirmate chiar și de către unul dintre reprezentanții unei astfel de instituții financiare nebancare, dl. Florin Mieliă, manager de marketing al Creditfix IFN SA București care afirma că: ”În ultimi 5 ani a avut loc o creștere constantă, cu circa 10% year over year, în valoarea totală a creditelor acordate populației de IFN-uri. Creditele de valoare mică, pentru termen scurt, au avut o creștere mai mare, cunoscând un progres între 20% și 25% anual.”

ADVERTISING

Creditele IFN sunt acum mai accesibile decât oricând, ceea ce înseamnă că aproape oricine poate beneficia de ele. În timp ce băncile tradiționale sunt de cele mai multe ori extrem de riguroase în ceea ce privește criteriile de eligibilitate și procesul de verificare și de aprobare a unui credit, IFN-urile au făcut procesul mult mai ușor. Astfel, clienții pot beneficia de un împrumut rapid și ușor, fără a fi nevoie să îndeplinească cerințe restrictive. 

De altfel, tot mai mulți români apelează la ofertele de creditare de la instituții de tip IFN, așa cum a declarat și Florin Mieliă, și grație noilor avansuri în domeniul tehnologiei. ”Tehnologia informațională ne-a obișnuit pe toți să avem acces la majoritatea serviciilor direct de pe un dispozitiv conectat la internet. Instituțiile financiare nebancare au fost primele care au oferit consumatorilor servicii de creditare 100% online. Comoditatea în accesare, documentația minimă și criteriile de acordare mai puțin restrictive au crescut popularitatea IFN-urilor și au făcut ca publicul sa ia în considerare din ce în ce mai des o astfel de instituție, in detrimentul bancilor” a mai transmis managerul de marketing al Creditfix IFN SA.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

IFN-urile oferă o gamă largă de opțiuni de împrumut, de la credite pentru nevoi personale, credite de nevoi curente, împrumuturi pentru cumpărarea de bunuri, până la credite pentru afaceri sau credite dedicate, pentru studenți și pentru pensionari. În plus, procesul de aplicare este foarte simplu și rapid. Majoritatea IFN-urilor acceptă aplicațiile online, ceea ce înseamnă că nu este nevoie să vă deplasați fizic la o sucursală atunci când, de exemplu, aveți nevoie de bani de împrumut urgent, iar timpul este foarte prețios.

Pentru a fi eligibil pentru un împrumut de la o IFN, trebuie să fiți cetățean român, să aveți vârsta minimă de 18 ani și să aveți o sursă stabilă de venit. În funcție de instituția financiară nebancară, cerințele pot varia, dar, în general, acestea sunt condițiile minime necesare.

ADVERTISING

Nici în privința diversificării, lucrurile nu stagneaza pe acest segment al pieței de creditare. ”În fiecare an apar noi instituții financiare nebancare, lucru care a dus la dinamizarea pieței și la diversificarea produselor de tip IFN. Fiecare dintre noi caută să ofere clienților un produs unic sau sa acopere o nevoie din piață pe care ceilalți au ignorat-o. Dacă la început ofereau doar credite clasice, în rate, acum vedem IFN-uri care oferă servicii de tipul buy-now-pay-later, linii de credit online, leasing auto și chiar credite ipotecare. O creștere foarte mare s-a înregistrat și în zona de finanțare IFN pentru persoane juridice, unde IMM-urile aveau dificultăți în a se finanța de la bănci.” a mai transmis Florin Mieila conducătorul Departamentului de Marketing și Dezvoltare al Creditfix IFN SA.

În concluzie, IFN-urile reprezintă o opțiune excelentă pentru cei care caută finanțare rapidă și ușor de accesat. Cu criterii de eligibilitate mai flexibile și procese de aplicare simplificate, bazate pe tehnologia modernă, IFN-urile sunt o soluție pentru cei care au nevoie de o finanțare rapidă și fără multe formalități și birocrație. Cu toate acestea, adoptați o atitudine responsabilă și asigurați-vă că înțelegeți costurile și termenii și condițiile împrumutului și că puteți respecta ratele lunare de rambursare înainte de a aplica pentru un împrumut.