Strategii de recrutare pentru 2023: cum te pregătești pentru viitor

Strategii de recrutare pentru 2023: cum te pregătești pentru viitor
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Trăim în secolul vitezei, ceea ce înseamnă că avem parte de schimbări în fiecare zi. De aceea, pentru ca o companie să aibă succes, este esențial să se poată adapta acestora, ba chiar să le anticipeze.

Pandemia a avut un impact semnificativ asupra modului de lucru al angajatilor, mulți dintre ei ajungând să lucreze de acasă în regim remote sau hibrid. Astfel, acum, aceștia își doresc mai mult decât un salariu, de la locul de muncă.

Abordările tradiționale de recrutare nu mai sunt eficiente pentru atragerea noilor talente. În acest sens, pentru orice companie devine esențial să-și reînnoiască strategiile, ca să poată ține pasul cu tendințele viitorului.

ADVERTISING

Descoperă care sunt strategiile de recrutare pentru 2023, astfel încât să fii pregătit pentru viitorii angajați.

Beneficii salariale care încurajează starea de bine

Beneficiile salariale nu se limitează doar la partea financiară, ci au un rol esențial în menținerea stării de bine și a satisfacției angajaților. 

Echilibrul între viața profesională și cea personală reprezintă un aspect foarte important și, de aceea, angajatorii sunt nevoiți să se gândească la oferirea unor beneficii suplimentare, care sprijină bunăstarea angajaților, astfel încât aceștia să se simtă susținuți și valorizați.

Aceste beneficii pot include:

ADVERTISING
  1. Acces gratuit la programe de wellness, meditație, coaching și dezvoltare personală.
  2. Activități comune, happy-hours pentru socializare și comunicare, evenimente virtuale și teambuilding-uri.
  3. Consiliere juridică.
  4. Cursuri de educație financiară.
  5. Acces la aplicații pentru reglarea somnului, pentru sănătatea mintală sau telemedicină.
  6. Zile libere pentru care nu trebuie să ofere justificări.
  7. Plată suplimentară dacă aceștia fac voluntariat pentru o cauză susținută de companie.

Toate acestea pot fi implementate pentru starea de bine, satisfacerea nevoilor angajaților și pentru crearea unei culturi organizaționale sănătoase.

ADVERTISING

Programe și modalități de lucru flexibile

Programul de lucru flexibil, în care angajații își pot alege orele la care să lucreze, în limitele stabilite de companie, și sistemul de lucru hibrid, o combinație între lucrul de acasă și cel de la birou, reprezintă tendințe populare în mediul profesional.

Potrivit unui sondaj realizat recent de către Genesis Property, compania antreprenorului Liviu Tudor, peste 4 din 10 români sunt de părere că în acest an va predomina sistemul de muncă hibrid, cu 3-4 zile pe săptămână la birou, iar mai mult de un sfert consideră că va fi preferat un sistem de 1-2 zile de lucru pe săptămână, de la birou.

Acest studiu ne arată că lucratul în sistem hibrid este viitorul. Angajații își doresc flexibilitatea și libertatea să aleagă timpul și locul în care își desfășoară activitatea.   

Spații de lucru create pe nevoile angajatului modern

Mare parte din angajați nu își doresc să renunțe la mediul de lucru din confortul casei, pe care l-au experimentat în pandemie. În acest sens, angajatorii trebuie să le ofere facilități și să creeze spații multifuncționale, care să aibă o atmosferă primitoare și să le reamintească de confortul de acasă.

Un astfel de spațiu este ideal pentru diverse activități, în special pentru acelea care nu se pot desfășura de la distanță și unde este necesară interacțiunea socială. Angajații vor experimenta confortul casei și vor avea cu cine să interacționeze, astfel reușind să depășească mai ușor perioada dificilă din ultimii ani.

Structura și designul birourilor sunt importante, însă culorile au un impact semnificativ asupra stării de bine a angajaților. Spre exemplu, tonurile calde creează o atmosferă plăcută și relaxantă, fără să distragă atenția de la muncă. În plus, prin alegerea culorilor potrivite, creativitatea și productivitatea angajaților pot fi stimulate.

Dacă îți creezi o bună strategie de recrutare, vei reuși să atragi angajații de care compania ta are nevoie. Oferă resurse și programe de dezvoltare personală, un program și un mediu de lucru flexibil, care să le ofere angajaților confortul de acasă, și, astfel, vei contribui la creșterea și la succesul companiei tale.