Revenire uluitoare: Bitcoin depășește pragul de 42.000 de dolari pentru prima dată în 20 luni

Revenire uluitoare: Bitcoin depășește pragul de 42.000 de dolari pentru prima dată în 20 luni

Bitcoin a înregistrat luni o creștere pentru scurt timp la 42.000 de dolari și a atins un maxim al ultimelor 20 de luni.

Cea mai importantă criptomonedă din lume a urcat la 42.162 de dolari, cel mai ridicat nivel din aprilie 2022 până acum, scrie Reuters.

Aceasta a crescut cu 8,27%, la 42.005 dolari, la ora 20:00 GMT.

Moneda virtuală a înregistrat un avans cu 145% de la începutul anului şi până în prezent.

„Odată reajuns la 40.000 de dolari pentru prima dată în 19 luni, 48.000 şi 52.000 par să fie următoarele ţinte”, a explicat Antoni Trenchev, co-fondator al Nexo, companie de asset-uri digitale.

ADVERTISING

CNBC scria săptămâna trecută că oficiali de la U.S. Securities and Exchange Commission, autoritatea de reglementare financiară americană, s-au întâlnit cu reprezentanţi ai Greyscale, BlackRock şi Nasdaq. SEC a explicat într-un document că a avut întâlniri cu privire la o potenţială conversie a Grayscale Bitcoin Trust într-un ETF listat pe bursă. Instituţia americană se opusese iniţial propunerii, ajungând să piardă un proces în instanţă pe această temă.

Astfel, încrederea în cea mai importantă criptomonedă a lumii a fost reaprinsă.

ADVERTISING

„Cât de repede ajunge Bitcoin la 50.000 de dolari depinde de posibila aprobare a ETF-ului. Cu toate acestea, chiar şi atunci nu avem nicio garanţie că preţul va continua să crească”, a adăugat Antoni Trenchev.

În acelaşi timp, Jerome Powell, guvernatorul Rezervei Federale, a explicat că este prea devreme pentru o reducere a ratelor şi că banca centrală „va ţine politica monetară restrictivă” până când va fi sigură că inflaţia revine în ţinta de 2%.

Comentariile sale au creat aşteptarea că FED-ul a terminat ciclul de creştere a dobânzilor, început în martie 2022, care a lovit puternic în economia americană.

ADVERTISING

Acesta a lăsat deschisă opţiunea că ar putea urma o înăsprire, fiind „prematur să concluzionăm cu încredere că am adoptat o politică suficient de restrictivă”, scrie Ziarul Financiar.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇