Retragerea autorizației Euroins e în Monitorul Oficial. Ce înseamnă asta pentru păgubiți și clienți

Retragerea autorizației Euroins e în Monitorul Oficial. Ce înseamnă asta pentru păgubiți și clienți

Decizia Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) privind retragerea autorizaţiei de funcţionare a societăţii Euroins România a fost publicată în Monitorul Oficial, astfel că din acest moment pot fi depuse cererile de despăgubire la Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA).

ASF a decis să ridice licenţa societăţii Euroins, cel mai mare asigurător RCA de pe piaţă, să ceară în instanţă falimentul companiei şi să numească FGA ca administrator temporar, în vederea conservării activului. 

La 60 de zile după publicarea deciziei în Monitorul Oficial vor putea începe şi plăţile, la 90 de zile după deschiderea procedurii de faliment expiră automat toate poliţele Euroins, iar la 90 de zile după declararea definitivă a falimentului expiră perioada în care pot fi depuse cereri de despăgubire.

ADVERTISING

Odată publicată decizia în Monitorul Oficial, ASF poate formula către instanţa competentă cerere de faliment.

FGA va înregistra cererile de plată şi le va analiza în ordinea primirii şi înregistrării.

Valentin Ionescu, director la ASF, a declarat luni că Autoritatea a efectuat 17 controale la Euroins, soldate cu 26 de amenzi şi a amendat compania cu amenzi istorice de aproape 6 milioane de lei la vremea respectivă.

„ASF este cu spatele la perete pentru că ne-am făcut treaba, pentru că am descoperit şi am luat măsuri”, a mai spus directorul, el precizând că în ultimii doi ani ASF a câştigat toate procese cu Euroins prin care contestau amenzile primite.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Află de aici Ce faci dacă ai poliță RCA la Euroins


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇