Noul director general al TAROM este Cătălin Radu Prunariu, fiul celebrului astronaut

Noul director general al TAROM este Cătălin Radu Prunariu, fiul celebrului astronaut
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Compania aeriană TAROM va fi condusă de Cătălin Radu Prunariu, mezinul singurului român care a ajuns vreodată în spațiul cosmic.

Anterior, funcția de director general al TAROM a fost ocupată de George Costin Barbu (numit în octombrie 2019) și apoi Mihăiță Ursu (numit în iunie 2020).

La acest moment, însă – potrivit informațiilor de pe site-ul companiei TAROM – director general este Cătălin Radu Prunariu, fiul cel mic al lui Dumitru Prunariu, singurul astronaut român, care a ieșit în spațiu în perioada 14-22 mai 1981.

ADVERTISING

Potrivit CV-ului, Cătălin Radu Prunariu lucrează la TAROM din 2009. A fost mai întâi copilot, apoi pilot comandant de aeronavă. Din decembrie 2020, acesta ocupa funcția de director de operațiuni de zbor la TAROM.

Per total, are peste 8.000 de ore de zbor. În trei sferturi din tot acest timp a fost comandant de aeronavă.

În plus, este acrobat al aerului. Face parte din Lotul Național de Înaltă Acrobație Aeriană și din Formația de Înaltă Acrobație Aeriană ‘Hawks of Romania’. În 2005 a câștigat titlul de campion național la Acrobație Aeriana Zbor cu Motor.

ADVERTISING

De asemenea, este parașutist și planorist profesionist.

Cătălin Radu Prunariu este şi economist.

Pentru mai multe detalii, puteți citi integral CV-ul lui Cătălin Radu Prunariu.

La conducerea TAROM, Prunariu va avea o misiune grea. Compania este de ani buni căpușată și merge în pierdere. . În anii din urmă, un raport al Corpului de Control al premierului indica faptul că – fără nicio explicație – de la compania aeriană dispăreau de toate, de la piese de motor de avion până la mâncarea cumpărată pentru pasageri.

ADVERTISING

Recent, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat un amplu program de restructurare a companiei aeriene. Printre alte, Drulă spunea că numărul de salariți urma să scadă cu circa o treime, că se va reduce numărul de avioane mari și că se va insista pe dezvoltarea serviciilor de tip charter.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇