Ministrul Digitalizării: Singura zonă în care putem depăși foarte multe națiuni e tehnologia. A doua limbă vorbită în Silicon Valley e româna

Ministrul Digitalizării: Singura zonă în care putem depăși foarte multe națiuni e tehnologia. A doua limbă vorbită în Silicon Valley e româna
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Singurul domeniu în care putem depăşi foarte multe alte naţiuni este tehnologia, iar aici avem un atu foarte important, respectiv minţile geniale pe care le are România, consideră ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan.

„Acele naţiuni care vor şti să se profileze ca lideri în domenii de vârf vor putea să ajungă să fie în top 10 naţiuni din lume care să conteze automat şi din punct de vedere economic. România poate a pierdut lupta pe foarte multe paliere – şi ca infrastructură, şi ca economie, poziţionată în primele 20-30 de economii din lume. Singura zonă prin care putem să depăşim foarte multe alte naţiuni e tehnologia.

ADVERTISING

Şi aici avem un asset foarte important în minţile geniale pe care le are România. A doua limbă vorbită în SUA, în Silicon Valley, e limba română. Avem oameni geniali în privat, avem oameni geniali în cercetare, avem oameni foarte harnici, buni şi geniali în administraţie", a afirmat Ivan.

În opinia acestuia, progresul tehnologic a ajuns deja într-o zonă în care nu mai are limite şi e un drum cu sens unic.

"Din punctul meu de vedere, ecuaţia e una foarte simplă: progresul tehnologic deja a ajuns într-o zonă în care nu mai are limite şi e un drum cu sens unic. Oricine spune că ne vom întoarce înapoi şi că vom ajunge din nou să trăim ca în anii '80, fără monede virtuale, cred că se înşală foarte tare şi vreau să vă dau câteva exemple: cifra 2. O dată la doi ani, tot ce înseamnă putere de calcul din punct de vedere tehnologic se dublează, iar în acelaşi timp preţul scade de două ori.

ADVERTISING

Astăzi, într-un iPhone ai mai multă tehnologie decât a avut NASA atunci când a ajuns cu primul om pe Lună. Gândiţi-vă exponenţial ce înseamnă 10 ani, modul în care astăzi capacitatea de calcul de procesare creşte din doi în doi ani: în 10 ani, în 20, în 40 de ani. În acelaşi timp, scăzând şi costurile, înseamnă automat o accesibilitate pentru tot mai mulţi oameni şi companii", a susţinut ministrul.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇