Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a justificat, la o reuniune organizată de Forumul Economic Mondial, decizia impunerii restricţiilor antiepidemice şi a explicat că, deşi este un succes, modelul capitalist a generat inegalităţi sociale.
Preşedintele Franţei a explicat că, în pofida pierderilor economice, sunt necesare restricţii antiepidemice pentru salvarea de vieţi omeneşti.
- Doar cu banii câștigați în pandemie, cei mai bogaţi 10 oameni din lume ar putea să cumpere vaccinuri pentru toată populaţia mondială
- Apel către miliardarii lumii: Avem nevoie de bani pentru a hrăni 30 de milioane de oameni care riscă să moară din cauza înfometării
„În primul rând, economia nu poate fi concepută fără a ne gândi la fiinţe umane. De aceea, a trebuit să oprim toate activităţile economice, pentru a salva vieţi. Vieţile oamenilor sunt mult mai importante decât cifrele”, a declarat Emmanuel Macron în discursul rostit marţi la evenimentul „Agenda Davos”.
Liderul de la Paris a lăudat modelul economic capitalist, însă a subliniat că au apărut inegalităţi sociale.
„Capitalismul şi economia de piaţă şi-au dovedit succesul. Ştim că au salvat de la sărăcie milioane de oameni; cetăţenii şi clienţii au acces la produse şi servicii. Cu toate acestea, s-au creat şi inegalităţi în diverse societăţi.
Adică, unii oameni au fost scoşi din sărăcie, au ajuns în ciclul de producţie, dar alţii au fost scoşi din ciclul e producţie. Mulţi concetăţeni se confruntă cu diverse crize”, a precizat Emmanuel Macron.
Forumul Economic Mondial se desfășoară în premieră online, din cauza pandemiei. El e organizat în perspectiva Reuniunii Speciale Anuale, care anul acesta se va desfăşura în Singapore, în perioada 25-28 mai. În 2022, Reuniunea Specială Anuală a Forumului Economic Mondial va reveni la Davos (Elveţia).
Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:
- Gavrișul din gât. Cine l-a mințit pe ministrul Bode?
- Cine sunt patronii firmelor care oferă cele mai mici prețuri la energie electrică pentru consumatorii casnici. Cum și-au construit afacerile și cât de solide sunt
- Propunere pentru Guvern: Mobilizați universitățile împotriva pandemiei! Ar putea face secvențieri și prognoze, ar putea educa populația
- Ce ne spune istoria despre prezent. Ițele încâlcite ale unei povești cu prinți
- Kurzarbeit 2021: Informații utile despre mecanismul de decontări pentru reducerea timpului de muncă