ING Bank și-a revizuit prognoza de creștere economică pentru România la peste 7%

ING Bank și-a revizuit prognoza de creștere economică pentru România  la peste 7%

ING Bank și-a revizuit prognoza de creștere economică pentru România de la 5,5% la peste 7%, pentru 2021.

Revizuirea vine în contextul unei reveniri foarte robuste în primul trimestru.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Acest lucru se reflectă și în rezultatele financiare ale băncii, afirmă Mihaela Bîtu, CEO al ING Bank România.

”Avem o evoluție bună de început de an. Desigur, totul este pus în contextul macroeconomic care, de asemenea, este unul pozitiv. Iată de câteva zile avem și primele cifre la nivelul primului trimestru, ceea ce aduce o surpriză plăcută, chiar peste așteptările noastre. Noi aveam o prognoză macroeconomică de creștere a Produsului Intern Brut de 5,5%.

Această creștere din trimestrul I ne face să ne creștem prognoza de 5,5% și ne uităm acum undeva la peste 7% ca și așteptare de creștere a economiei. Am depășit practic pierderea de produs intern brut de anul trecut. De aici construim pe mai departe. Revenirea este una foarte robustă și nu poate decât să ne bucure”, a declarat Bîtu pentru Economedia.

Și Cîțu spune că economia va crește

De altfel, și premierul Florin Cîțu a afirmat, marți, că economia va creşte anul acesta peste aşteptări, între 6% şi 9%.

Prim-ministrul a explicat că ”agenţiile de rating şi-au revizuit estimările pentru România, toate în creştere”.

Totodată, și preşedintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu, prevede o creştere economică între 6 şi 7% în acest an.

”Eu cred că, într-adevăr, creşterea economică va fi între 6 şi 7% în 2021. Este posibil să avem şi 7%. Există rebound-ul economic, există investiţii publice în acest an alocate prin buget, de 5,5% din PIB, mai mult decât în anul trecut. Economia este mai rezilientă decât se credea”, a declarat Daniel Dăianu la jumătatea lunii mai.

Creșterea ar trebui să fie o veste bună, dacă nu s-ar baza covârșitor pe consum din import și nu ar fi avut ca preț explozia datoriei publice și dezechilibrarea balanței de plăți, după cum arată Petrișor Peiu în analiza de pe SpotMedia.ro.

Citește și două analize din Economie:

Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!