Europa, una dintre cele mai sigure regiuni pentru călătoria cu avionul

Europa, una dintre cele mai sigure regiuni pentru călătoria cu avionul
UE PENTRU TINE  • • • • • • • •
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER-UL SPOT
Afli tot ce s-a întâmplat important în UE
Încotro merge UE, ce probleme sunt și ce oportunități
Fonduri nerambursabile pe care ai putea să le accesezi
Îl primești în fiecare lună, în ultima zi a lunii
Mă abonez!

Zborurile în Europa se află la cel mai sigur nivel din istorie, potrivit Asociației Internaționale de Transport Aerian (IATA).

Conform raportului anual IATA pentru aviația globală din 2023, în Europa, rata „tuturor accidentelor” a scăzut de la 0,98 la un milion de zboruri în 2022 la 0,48 accidente în 2023, notează Euronews.

Vorbim de o îmbunătățire semnificativă, în condițiile în care media continentală a ultimilor 5 ani este de 0,77 accidente la un milion.

Potrivit IATA, progesele privind siguranța sunt impresionante la nivel global, însă Europa este una dintre cele mai sigure regiuni.

ADVERTISING

În plus, Europa a avut un risc de fatalitate zero începând cu anul 2018. În mod interesant, cele mai multe dintre accidentele înregistrate au fost cauzate de colapsurile trenurilor de aterizare, lucru care se întâmplă atunci când mecanica avionului nu funcționează corect.

Majoritatea regiunilor au înregistrat o rată îmbunătățită a „tuturor accidentelor” în comparație cu 2022, cu excepția Americii de Nord și a regiunii Asia-Pacific.

Siguranța la bord a crescut odată cu volumul zborurilor.

În 2023, au avut loc aproximativ 37 de milioane de mișcări ale aeronavelor, o creștere de 17% față de anul precedent.

ADVERTISING

În toate sectoarele globale, rata „tuturor accidentelor” a fost de 0,80 la un milion, ceea ce înseamnă un accident la fiecare 1,26 milioane de zboruri.

Acest lucru reprezintă nu doar o îmbunătățire față de 1,30 în 2022, ci și cea mai scăzută rată generală în peste un deceniu.

Riscul de fatalitate a scăzut și el semnificativ, în special în ultimii 5 ani.

Conform IATA, riscul de fatalitate măsoară expunerea unui pasager sau a unui membru al echipajului la un accident catastrofal fără supraviețuitori. Calculul riscului de fatalitate nu ia în considerare dimensiunea aeronavei sau numărul persoanelor aflate la bord. Ceea ce este măsurat este procentul deceselor printre cei aflați la bord.

ADVERTISING

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇