Cresc salariile în imobiliare: Cine câştigă 26.000 de lei pe lună

Cresc salariile în imobiliare: Cine câştigă 26.000 de lei pe lună
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Media salarială pe piaţa imobiliară a urcat la 4.000 de lei, în condiţiile în care un agent de vânzări câştigă, în medie, 3.500 de lei pe lună, iar un evaluator – 3.200 de lei, potrivit indexului salarial realizat de o platformă de recrutare online.

„Aici, trebuie avut în vedere faptul că vorbim despre business-uri cu o componentă foarte consistentă de vânzări, ceea ce înseamnă, implicit, și comisioane care se adaugă părții fixe din salariu.

Astfel, în orașele mari, un agent imobiliar poate ajunge să câștige și de 3-4 ori mai mult decât salariul fix. În orașele mici, însă, se resimte la nivel de salarii faptul că volumul de tranzacții și proiecte imobiliare, atât rezidențiale, cât și comerciale, este considerabil mai scăzut”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Cel mai bine plătiţi angajaţi din imobiliare sunt:

  • directorii de vânzări, care pot câştiga şi 26.000 de lei lunar,
  • managerii tehnici, pentru care au fost raportate salarii de 25.000 de lei
  • property managerii (24.000 de lei, în medie).

Iată cum e structura salarială în imobiliare, din datele Salario, comparatorul eJobs:

  • 7,1% au salarii mai mari de 10.000 de lei pe lună
  • 11% câştigă între 7.000 şi 10.000 de lei.
  • 26,9% au salarii cuprinse între 4.000 şi 7.000 de lei,
  • 19,6% câştigă între 3.000 şi 4.000 de lei
  • 24,4% au salarii între 2.000 şi 3.000 de lei.
  • 11% încasează mai puţin de 2.000 de lei.

Piaţa imobiliară a cunoscut un avânt spectaculos în ultimii doi ani, când au evoluat atât numărul de proiecte nou construite, cât şi volumele de vânzări.

Anul acesta (ianuarie - octombrie), peste 9.000 de joburi noi au fost postate pe platformă de companiile din imobiliare, cu 28% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cele mai multe au multe au fost scoase de angajatorii din oraşele cu activitate intensă pe segmentul de real estate: Bucureşti, Cluj -Napoca, Timişoara, Iaşi şi judeţul Ilfov.

"Dacă în acest moment asistăm la o perioadă de calm în piaţă, când cumpărătorii se gândesc de două ori înainte de a face o achiziţie şi sunt cu ochii pe ce se întâmplă în economie, până nu demult dinamica din acest sector a fost impresionantă, iar asta s-a văzut inclusiv în nevoia de candidaţi pentru real estate.

Deşi mult timp a fost un domeniu care oferea preponderent joburi de entry level şi reprezenta o variantă foarte bună de angajare pentru tinerii fără experienţă, acum numărul de locuri de muncă disponibile pentru candidaţii mid level (2 - 5 ani de experienţă) şi cei aflaţi la început de carieră este aproape egal. Iar asta nu poate însemna decât un singur lucru: piaţa a devenit mult mai matură, iar proiectele mai sofisticate", a explicat Bogdan Badea.

În ultima lună, pe platformă au fost înregistrate aproximativ 30.000 de aplicări pentru locurile de muncă din imobiliare, cei mai activi fiind candidaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani, urmaţi de cei între 25 şi 35 de ani şi cei din categoria de vârstă 36-45.

Analiştii membri ai Asociaţiei CFA România anticipează diminuarea preţurilor proprietăţilor rezidenţiale din marile oraşe şi consideră că preţurile sunt supraevaluate.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇