Credit bancar sau nebancar - Ce să alegi

Credit bancar sau nebancar - Ce să alegi

Atunci când cauți finanțare, există întotdeauna o dilemă: cum să alegi? Ce ofertă să iei în considerare? Va fi această propunere cea mai benefică pentru tine? Și, din fericire, chiar există o mulțime de oferte. Atât împrumuturile nebancare, cât și împrumuturile bancare vin cu oferte foarte atractive. Merită să știi care sunt avantajele primului dintre aceste produse financiare.

De ce să alegi un credit IFN?

Principalul lucru este să cunoști punctele forte ale produsului. Prima dilemă cu care se confruntă mulți consumatori este dacă să apeleze la un credit bancar sau dacă este mai bine să opteze pentru o companie nebancară. Desigur, ca orice produs, creditele au și avantajele, și dezavantajele lor.

ADVERTISING

Principalul avantaj al unui credit IFN – Un proces rapid este un avantaj al unui împrumut nebancar. De obicei, împrumuturile bancare se rezumă la o mulțime de formalități. Activitățile acestor instituții sunt strict reglementate de legea bancară sau legea de supraveghere înseamnă, în sine, că băncile nu pot – pur și simplu – să ofere cuiva bani. Procesul trebuie să implice autentificarea clientului, confirmarea veniturilor acestuia, verificarea cheltuielilor și verificarea istoricului de credit al acestuia. Totul trebuie făcut în conformitate cu îndrumările statutare. Aceasta înseamnă că procesul legat de acordarea finanțării poate fi lung, necesitând furnizarea de documente suplimentare și, de multe ori, nu va fi vorba despre o singură vizită directă a clientului la filiala băncii. Dar, în cazul unei companii nebancare, situația arată diferit. O astfel de companie trebuie să evalueze bonitatea, dar nu mai tratează exact cum trebuie verificat acest lucru. Aceasta înseamnă că, pe piață, poate exista un astfel de produs precum un împrumut rapid. De asemenea, merită adăugat că, adesea, te poți întâlni cu o ofertă de credit IFN, ca cea de la creditfix.ro, pe care o poți obține fără a fi verificat de Biroul de Informații de Credit. Prin urmare, companiile nebancare operează în cea mai mare parte un proces mai prietenos cu consumatorii. O cerere simplă, un împrumut online pentru o declarație, verificarea identității, consimțământul pentru verificarea bazelor de date – acestea sunt suficiente pentru a lua o decizie. De obicei, contractele sunt de semnate într-o manieră sistemică. Companiile folosesc serviciul de transfer rapid, ceea ce înseamnă că banii pot ajunge extrem de rapid în contul bancar al clientului. În procesele de doborâre de recorduri, poți conta pe primirea de fonduri chiar și la câteva minute după trimiterea cererii. Primul credit este un produs foarte atractiv din punctul de vedere al unui nou client. În acest caz, rata dobânzii este zero, procesul de angajament este rapid și există, de asemenea, un credit ridicat pentru noi clienți.

ADVERTISING

Astfel, consumatorului nu îi este întotdeauna confortabil să aleagă cea mai bună soluție. Multitudinea de produse poate surprinde chiar și pe cei care au o idee despre piața financiară. Totuși, clienții cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani sunt mai susceptibili de a avea o răspundere într-o companie nebancară decât într-o bancă. De ce se întâmplă asta? Deoarece, de multe ori, clienții tineri nu pot folosi serviciile băncilor. Adesea, aceștia nu au încă o sursă stabilă de venit și nu au avut niciodată un împrumut înainte. Aceasta înseamnă că riscul acordării unui angajament este destul de mare. De aceea un astfel de client caută o finanțare alternativă și merge atât de des pe piața nebancară. Companiile nebancare sunt mai dispuse să finanțeze un client tânăr.