Contract de 25 de milioane de lei pentru plicurile pe care le trimite ANAF contribuabililor

Contract de 25 de milioane de lei pentru plicurile pe care le trimite ANAF contribuabililor

Ministerul Finanțelor a lansat licitație pentru un contract de nu mai puțin 25 de milioane de lei, prin care să fie asigurată, pe următorii 4 ani, trimiterea de plicuri de la ANAF către datornici și toată logistica din spatele acestei operațiuni.

Potrivit anunțului din SICAP, consultat de Economedia.ro, sunt vizate următoarele servicii:

  • a) serviciile de proiectare, executare şi modificare la cerere, a matriţelor de imprimare, pentru toate actele administrativ – fiscale care se imprimă centralizat;
  • b) servicii de prelucrare date și printare: – serviciile de procesare a datelor primite şi printarea lor, monocrom şi/sau color (după caz) – printarea documentelor de tip: brosuri, carti, flyere, pe baza datelor şi intrucţiunilor de printare/finisare
  • c) servicii de anvelopare (împlicure) în plicurile personalizate ANAF, printare de date variabile pe confirmarea de primire şi cartare pe oficii poştale;
  • d) servicii de ambalarea în colete;
  • e) serviciile de finisare a documentelor tip carte, broşură, flayer, pliant prin metoda de broşare, capsare, pliate;
  • f) serviciile de control al calităţii proceselor de imprimare, anvelopare şi printare de date variabile pe confirmarea de primire;
  • g) serviciile de predare a trimiterilor finalizate la oficiul poştal;
  • h) serviciile de gestionare a datelor primite de la oficiul poştal (confirmări de primire şi retururi);
  • i) serviciile de scanare si arhivare: – Serviciile de scanare şi arhivare a confirmărilor de primire/plicurilor retur primite de la oficiul poştal”.
ADVERTISING

Acordul-cadru mare poate fi împărțit în patru contracte subsecvente, fiecare dintre ele, pe cel puțin 12 luni, și are o particularitate: obligatoriu, firma câștigătoare trebuie să desfășoare activitățile la Imprimeria Rapidă ANAF de la Vâlcea.

Sursa citată menționează că cei din conducerea ANAF se plâng de ani buni că Imprimeria Rapidă ANAF Vâlcea este generatoare de costuri mari.

De exemplu, în 2016, șeful de atunci al Fiscului, Dragoș Doroș, preciza că imprimeria costă Fiscul 10 milioane de euro pe an.

“Dar pe mine mă interesează faptul că noi avem costuri cu această unitate de imprimare rapidă. Costă zece milioane de euro. Pe an! Atât costă acest sistem de imprimare rapidă. Procedura de împlicuire, distribuire.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În plus față de asta, randamentul acestui tip de notificare nu este cel pe care îl așteptăm. Și foarte multe scrisori se și întorc. Problema asta este – costă foarte mult și sistemul nu își îndeplinește menirea inițială. Dorim să trecem în regimul informatic cu totul”, preciza acum 5 ani șeful Fiscului.

Digitalizare promite și actualul premier Florin Cîțu, de când conducea Ministerul de Finanțe.

Acum, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) oficialii spun că digitalizarea se va și produce.

”PNRR prevede aproximativ 300 de milioane de euro pentru digitalizare. Este de trei ori mai mult, este triplată suma faţă de varianta precedentă a PNRR şi practic acoperă mai toate nevoile de care ANAF, mai toate subiectele unde ANAF avea nevoie de finanţare. Inclusiv pentru Trezorerie, sunt bani în PNRR pentru digitalizarea Trezoreriei. Am pus bani în PNRR pentru acest lucru”, spunea actualul ministru al Finanțelor, Alexandru Nazare, la finalul lunii mai.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇