România este pe locul 6 în Uniunea Europeană cu o rată a inflaţiei de 2,7%, a declarat, joi, prim-ministrul Florin Cîţu, adăugând că în guvernarea PSD acest indicator a fost cel mai ridicat din UE timp de trei ani.
„O zi bună să mai demontez un fake news. Astăzi distrug cu date fake news-ul apărut în aceste zile despre inflaţie. Astăzi, România este pe locul şase în UE cu o rată a inflaţiei de 2,7%. Am arătat că avem cele mai bune măsuri pentru a avea creştere economică, cea mai rapidă revenire economică şi am scos România din topul ruşinii. Asta înseamnă guvernare pe principii liberale”, a scris Cîţu, pe Facebook.
România se află printre ţările UE cu cea mai ridicată rată a inflaţiei în aprilie
Potrivit prim-ministrului, Guvernul pregăteşte măsurile pentru perioada post-pandemie şi pentru a asigura "cea mai bună perioadă din istorie" din punct de vedere economic pentru toţi românii.
"Mai clar, România a condus topul ruşinii în UE trei ani la rând când a fost guvernată de socialişti. Rata inflaţiei în guvernarea PSD a ajuns la 5,4%.
Nici până azi psd-iştii nu şi-au cerut scuze în faţa românilor pentru o astfel de 'performanţă'. Cine ştie, poate astăzi este ziua în care îşi vor cere scuze", a adăugat Florin Cîţu.
Replica lui Grindeanu
După postarea lui Florin Cîțu, nu au întârziat să apară reacțiile din PSD. Fostul premier Sorin Grindeanu spune că postarea e una ”triumfalistă de băiețel alintat de tătucul de la Cotroceni”.
”Ceea ce nu înțelege deloc #FlorinCîțu este că minciunile și postările triumfaliste de băiețel alintat de tătucul de la Cotroceni nu țin loc nici de #măsuridesprijin al mediului de afaceri afectat de pandemie, nici de #soluții pentru milioanele de români, cu venituri #înghețate, dar cu prețuri din ce în ce mai mari la utilități, combustibili și alimente.
P.S. Cât au fost ”socialiștii” la guvernare, FMI-ul nu a pus România alături de economiile africane...”, a scris Grindeanu, la rândul său, pe Facebook.
El a publicat și o hartă care arată țările și ce procent au alocat măsurilor fiscale pentru sprijinul firmelor. România apare cu roșu, la sub 2,5%, ca multe țări din Africa: