Cîţu: O zi bună să mai demontez un fake news. România este pe locul 6 în UE, la inflaţie UPDATE Replica lui Grindeanu

Cîţu: O zi bună să mai demontez un fake news. România este pe locul 6 în UE, la inflaţie <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> Replica lui Grindeanu

România este pe locul 6 în Uniunea Europeană cu o rată a inflaţiei de 2,7%, a declarat, joi, prim-ministrul Florin Cîţu, adăugând că în guvernarea PSD acest indicator a fost cel mai ridicat din UE timp de trei ani.

„O zi bună să mai demontez un fake news. Astăzi distrug cu date fake news-ul apărut în aceste zile despre inflaţie. Astăzi, România este pe locul şase în UE cu o rată a inflaţiei de 2,7%. Am arătat că avem cele mai bune măsuri pentru a avea creştere economică, cea mai rapidă revenire economică şi am scos România din topul ruşinii. Asta înseamnă guvernare pe principii liberale”, a scris Cîţu, pe Facebook.

ADVERTISING

România se află printre ţările UE cu cea mai ridicată rată a inflaţiei în aprilie

Potrivit prim-ministrului, Guvernul pregăteşte măsurile pentru perioada post-pandemie şi pentru a asigura "cea mai bună perioadă din istorie" din punct de vedere economic pentru toţi românii.

"Mai clar, România a condus topul ruşinii în UE trei ani la rând când a fost guvernată de socialişti. Rata inflaţiei în guvernarea PSD a ajuns la 5,4%.

Nici până azi psd-iştii nu şi-au cerut scuze în faţa românilor pentru o astfel de 'performanţă'. Cine ştie, poate astăzi este ziua în care îşi vor cere scuze", a adăugat Florin Cîţu.

O zi bună să mai demontez un fake news. Astăzi distrug cu date fake news-ul apărut în aceste zile despre inflație....

Publicată de Florin Cîţu pe Miercuri, 19 mai 2021

Replica lui Grindeanu

După postarea lui Florin Cîțu, nu au întârziat să apară reacțiile din PSD. Fostul premier Sorin Grindeanu spune că postarea e una ”triumfalistă de băiețel alintat de tătucul de la Cotroceni”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Ceea ce nu înțelege deloc #FlorinCîțu este că minciunile și postările triumfaliste de băiețel alintat de tătucul de la Cotroceni nu țin loc nici de #măsuridesprijin al mediului de afaceri afectat de pandemie, nici de #soluții pentru milioanele de români, cu venituri #înghețate, dar cu prețuri din ce în ce mai mari la utilități, combustibili și alimente.

P.S. Cât au fost ”socialiștii” la guvernare, FMI-ul nu a pus România alături de economiile africane...”, a scris Grindeanu, la rândul său, pe Facebook.

ADVERTISING

El a publicat și o hartă care arată țările și ce procent au alocat măsurilor fiscale pentru sprijinul firmelor. România apare cu roșu, la sub 2,5%, ca multe țări din Africa:

Ceea ce nu înțelege deloc #FlorinCîțu este că minciunile și postările triumfaliste de băiețel alintat de tătucul de la...

Publicată de Sorin Grindeanu pe Joi, 20 mai 2021

Citește și alte știri din categoria Economie:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇