Am ajuns la 1.091 de km de autostradă și drum expres. Șoseaua care face legătura între Centura Oradea și A3, inaugurată cu claxoane (Video)

Am ajuns la 1.091 de km de autostradă și drum expres. Șoseaua care face legătura între Centura Oradea și A3, inaugurată cu claxoane (Video)
UE PENTRU TINE  • • • • • • • •
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER-UL SPOT
Afli tot ce s-a întâmplat important în UE
Încotro merge UE, ce probleme sunt și ce oportunități
Fonduri nerambursabile pe care ai putea să le accesezi
Îl primești în fiecare lună, în ultima zi a lunii
Mă abonez!

Joi a fost deschisă circulaţia pe drumul expres care asigură legătura dintre centura Oradea şi Autostrada Transilvania, realizat cu bani de la UE.

DEx16, în lungime de 19 km, asigură legătura între Municipiul Oradea și Autostrada Transilvania (Biharia).

Contractul în valoare de 546 de milioane de lei (fără TVA) a fost finanțat cu fonduri de la UE prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM).

Drumul Expres Oradea-A3 se va adăuga în următorii ani conexiunii rutiere de mare viteză Via Carpatia, care va face legătura între nordul și sudul Europei.

ADVERTISING

La ora actuală contractul pentru construcția unei noi secțiuni de 121 de km care va tranzita România (drumul expres Arad - Oradea) este în procedură de licitație.

Iată momentul când se dă drumul la circulație, iar șoferii aliniați „la start” demarează cu claxoanele pornite.

Live DEx Oradea

Se circulă de astăzi pe DEx16 (Centura Oradea-A3), județul Bihor!Acest drum în lungime de 19 km asigură practic legătura între Municipiul Oradea și Autostrada Transilvania (Biharia).Contractul în valoare de 546 de milioane de lei (fără TVA) a fost finanțat prin POIM.Drumul Expres Oradea-A3 se va adăuga în următorii ani conexiunii rutiere de mare viteză Via Carpatia, care va face legătura între nordul și sudul Europei.La ora actuală contractul pentru construcția unei noi secțiuni de 121 de km care va tranzita România (drumul expres Arad - Oradea) este în procedură de licitație.

Publicată de Sorin Grindeanu pe Joi, 28 martie 2024

După inaugurare, Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a scris pe Facebook că România are, de astăzi, peste 1.091 km de autostradă şi de drum expres în circulaţie, iar în prezent sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea altor 729 km de drum de mare viteză şi sunt lansate în licitaţie contracte pentru alţi 203 km.

#România are, de astăzi, peste 1.091 km de autostradă și de drum expres în circulație.În prezent, sunt în implementare...

Publicată de Sorin Grindeanu pe Joi, 28 martie 2024


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇