Prima țară care va interzice mașinile electrice. Cât e zvon și cât adevăr

Prima țară care va interzice mașinile electrice. Cât e zvon și cât adevăr

În ultimele zile, presa din străinătate anunţa mai mult sau mai puţin alarmist că Elveția plănuieşte să interzică mașinile electrice, pentru a face economie de curent.

Electrive.com scrie că adevărul din spatele știrilor nu este chiar atât de dramatic.

Elveția ar putea fi într-adevăr prima țară care impune interdicții de conducere pentru mașinile electrice, însă doar în caz de urgență, pentru a asigura securitatea energetică.

Mai exact există un proiect de „ordonanță privind restricțiile și interdicțiile de la utilizarea energiei electrice”, pe care Consiliul Federal îl are în vedere pentru a se pregăti pentru posibilitatea unei penurii de energie electrică.

ADVERTISING

Acest proiect prezintă 4 niveluri posibile de criză energetică.

E-mobilitatea este menționată doar la nivelul 3, ca fiind una dintre multele măsuri posibile. Mai exact, acolo scrie că „utilizarea privată a mașinilor electrice este permisă doar pentru călătorii absolut necesare (de exemplu, exercitarea profesiei, cumpărăturile, vizita la medic, participarea la evenimente religioase, participarea la procese în instanță).”

Deci: în cazul în care ar exista într-adevăr o penurie de energie în Elveția, conform proiectului, interdicțiile parțiale de conducere pentru mașinile electrice ar putea fi considerate una dintre numeroasele măsuri care se vor lua.

ADVERTISING

În plus, proiectul prevede și o limită de viteză mai strictă pe autostrăzi, aceasta ar scădea de la 120 km/h la 100 km/h.

Autoritățile argumentează această măsură spunând că în acest mod se va face economie de combustibili pentru motoarele convenționale și de încărcătură a bateriei în cazul mașinilor electrice. 

În Elveția sunt înregistrate 110.000 de mașini electrice. Conform statisticii, majoritatea proprietarilor își încarcă automobilele acasă, prin intermediul unor dispozitive cu capacitatea de până la 22 kWh.

ADVERTISING

Elveția își produce energia în special din hidrocentrale și importa energie din Germania și Franța.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇