Politica de confidențialitate

Politica de confidențialitate

Ultima actualizare: 15.06.2020

Protecția datelor personale pe care le colectăm ca urmare a vizitării website-ului, a contactării redacției sau a utilizării serviciilor noastre este foarte importantă pentru noi. Dorim să fim transparenți și vă oferim toate informațiile pentru a înțelege scopul pentru care solicităm anumite date, modul în care le utilizăm, care sunt drepturile și opțiunile de care dispuneți.

Prezenta Politică de confidențialitate este parte integrantă din Termeni și condiții.

1. Informații generale

Site-ul spotmedia.ro este administrat de către Alert News S.R.L., în calitate de operator de date cu caracter personal. 

Ne puteți contacta pe e-mail la adresele:

Administratorul Site-ului nu va divulga, vinde sau închiria informațiile personale ale utilizatorilor, colectate de către spotmedia.ro, cu excepția cazului în care cererea se face de către o instituție sau autoritate publică, în condițiile legii.

2. Datele cu caracter personal prelucrate, scopurile, temeiurile legale ale activităților de prelucrare și perioada de stocare a datelor

Datele cu caracter personal pe care site-ul spotmedia.ro le colectează și prelucrează sunt următoarele:

2.1. Dacă doriți să vă abonați la newsletter-ul spotmedia.ro vă solicităm adresa de e-mail. Pe acea adresă de e-mail veți primi un link de confirmare valabil 24 de ore, și doar după click pe acel link veți fi considerat abonat. Fiecare newsletter trimis abonaților conține un link de dezabonare, acesta fiind o cale automată de a nu mai primi newsletter-e de la noi. Fiecare cerere de dezabonare se procesează imediat. Datele furnizate și confirmate sunt stocate până la momentul dezabonării, iar datele neconfirmate doar 24 de ore (conform explicației de mai sus).

2.2. Dacă doriți să ne contactați pe oricare din adresele noastre de e-mail, vom folosi informațiile transmise doar pentru a comunica cu dumneavoastră.

2.3. Cookie-uri. Pentru a gestiona website-ul și pentru a vă oferi o navigare îmbunătățită, atât site-ul spotmedia.ro, cât și partenerii săi (rețele sociale, furnizori de publicitate, furnizori de analize de trafic și audiență) utilizează cookie-uri pentru a colecta date agregate. Utilizarea de cookie-uri se face pentru a permite afișarea optimă a conținutului, pentru personalizarea interfeței, pentru efectuarea de statistici pentru înțelegerea audienței și pentru oferirea de publicitate. Pentru opțiuni și informații suplimentare despre modul în care folosim cookie-urile și modul în care le puteți controla, accesați Politica de Cookie.

2.4. Date prelucrate de către partenerii noștri. Datele stocate și prelucrate de către partenerii noștri (rețele sociale, furnizori de publicitate, furnizori de analize de trafic și audiență) sunt detaliate în clauzele de politică de confidențialitate ale respectivilor parteneri pe care le găsiți la următoarele adrese:

3. Conectarea cu alte site-uri web

Pe site-ul spotmedia.ro puteți întâlni legături către alte site-uri web pentru informarea dumneavoastră. Aceste site-uri funcționează independent de spotmedia.ro și pot avea propriile notificări, declarații sau politici de confidențialitate, pe care vă recomandăm să le consultați. Alert News S.R.L. nu este responsabilă pentru conținutul site-urilor care nu aparțin sau nu sunt gestionate de spotmedia.ro sau pentru utilizarea sau practicile de confidențialitate ale acelor site-uri terțe.

Când partajați sau recomandați link-uri către conținut de pe o platformă terță parte (de exemplu, dar fără a se limita la asta, share sau like pe Facebook), acea acțiune și orice date pe care le distribuiți vor fi acoperite de politica de confidențialitate a platformei respective.

4. Transferul datelor în afara UE

Toate datele personale colectate de site-ul spotmedia.ro sunt stocate în cadrul Uniunii Europeane („UE”) și Spațiului Economic European („SEE”) sau în țări care prezintă un nivel adecvat privind protecția datelor cu caracter personal, stabilite în baza unor criterii obiective de către UE.

Datele cu caracter personal colectate și prelucrate de către terți (rețele sociale, furnizori de publicitate, furnizori de analize de trafic și audiență) se supun politicilor de confidențialitate ale respectivilor furnizori de servicii. spotmedia.ro folosește coduri terțe (de exemplu, dar fără a se limita la acest exemplu, Google Analytics).

5. Destinatarii datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal colectate de spotmedia.ro sunt destinate exclusiv Alert News S.R.L.

Alert News S.R.L. nu va divulga, vinde sau închiria date cu caracter personal nici unei alte entități, cu excepția cazului în care există o obligație legală de a le divulga dacă cererea se face de către o instituție sau autoritate publică, în condițiile legii.

6. Restricții privind vârsta

spotmedia.ro nu are ca public țintă persoanele sub 16 ani.

Încurajăm părinții să își asume un rol activ în monitorizarea activităților online ale copiilor.

În situația în care considerați că am colectat date personale ale unui minor vă rugăm să ne contactați la adresa: dpo@spotmedia.ro.

7. Drepturile utilizatorilor

Conform prevederilor Regulamentului General pentru Protecția Datelor Personale, capitolul III Drepturile persoanei vizate, art. 12 – 22, persoanele vizate beneficiază de următoarele drepturi:

7.1. Dreptul de a fi informat

Prin prezenta politică de confidențialitate, utilizatorii serviciilor spotmedia.ro sunt informați cu privire la identitatea și datele de contact ale operatorului, datele de contact ale responsabilului cu protecția datelor, categoriile de date prelucrate, scopurile și temeiurile legale ale prelucrării datelor cu caracter personal, transferul către țări terțe sau organizații internaționale, precum și drepturile persoanelor vizate și modalitate de exercitare.

7.2. Dreptul de acces la date

Utilizatorii au dreptul să obțină din partea noastră o confirmare că se prelucrează sau nu date cu caracter personal care îi privesc și, în caz afirmativ, acces la datele respective și informarea corespunzătoare. La cererea utilizatorilor, putem furniza în format electronic o copie a datelor cu caracter personal care fac obiectul prelucrării. Exercitarea acestui drept se face trimițând un e-mail la adresa dpo@spotmedia.ro.

7.3. Dreptul la rectificare

Utilizatorii au dreptul să ceară rectificarea datelor cu caracter personal inexacte, respectiv completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete, inclusiv prin furnizarea unei declarații suplimentare. Exercitarea acestui drept se face trimițând un e-mail la adresa dpo@spotmedia.ro.

7.4. Dreptul la ștergerea datelor („dreptul de a fi uitat”)

Utilizatorul poate cere ștergerea datelor cu caracter personal care îl privesc, trimițând un e-mail la adresa dpo@spotmedia.ro. Administratorul site-ului va opera transparent față de utilizator această solicitare, cu excepția cazurilor când prelucrarea datelor cu caracter personal are un temei legal sau când este vorba despre exercitarea sau apărarea unui drept în instanță sau în fața autorităților sau instituțiilor publice, conform legii.

7.5. Dreptul la restricționarea prelucrării

Puteți solicita restricționarea prelucrării datelor dumneavoastră personale, în cazurile în care nu este clar dacă și când vor trebui șterse datele cu caracter personal. Acest drept poate fi exercitat când:

  • este contestată exactitatea datelor în cauză;
  • nu doriți să fie șterse datele;
  • datele nu mai sunt necesare în scopul inițial, dar nu pot fi șterse încă din motive juridice;
  • se așteaptă o decizie cu privire la obiecția dvs.

„Restricționare” înseamnă că – exceptând stocarea – datele dvs. cu caracter personal pot fi prelucrate numai cu consimțământul dvs. pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în justiție, pentru protecția drepturilor altei persoane fizice sau juridice sau din motive de interes public al UE sau al unui stat membru al UE.

Mai multe informații despre acest drept puteți găsi pe site-ul Comisiei Europene: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/reform/rights-citizens/my-rights/when-should-i-exercise-my-right-restriction-processing-my-personal-data_ro

7.6. Dreptul la portabilitatea datelor

Utilizatorul are dreptul de a primi datele cu caracter personal care îl privesc și pe care le-a furnizat operatorului într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat, și are dreptul de a transmite aceste date altui operator. Dreptul dumneavoastră de a primi datele dumneavoastră personale nu trebuie să aibă un efect negativ asupra drepturilor și libertăților altor persoane. Acest lucru s-ar putea întâmpla dacă o transmitere a datelor dumneavoastră personale unei alte organizații implică, de asemenea, transmiterea datelor personale ale altor persoane (care nu își dau consimțământul pentru acest transfer). În exercitarea dreptului sau la portabilitatea datelor, utilizatorul are dreptul ca datele cu caracter personal să fie transmise direct de la un operator la altul acolo unde acest lucru este posibil din punct de vedere tehnic. Exercitarea acestui drept se face trimițând un e-mail la adresa dpo@spotmedia.ro.

7.7. Dreptul de opoziție

Acolo unde prelucrarea nu se bazează pe consimțământul dumneavoastră, ci pe interesele noastre legitime sau pe cele ale unei terțe părți, puteți obiecta în orice moment la prelucrarea datelor dumneavoastră personale din motive legate de situația dumneavoastră particulara. În acest caz, nu vom mai prelucra datele dumneavoastră personale, cu excepția cazului în care putem dovedi motive legitime și imperioase care justifică prelucrarea și care prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților dumneavoastră sau în cazul în care scopul este constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță. Exercitarea acestui drept se face trimițând un e-mail la adresa dpo@spotmedia.ro. Dacă obiectați la prelucrare, vă rugăm să specificați dacă doriți, de asemenea, ca datele dumneavoastră personale să fie șterse, în caz contrar noi doar le vom restricționa.

7.8. Dreptul de a nu fi supus unui proces decizional individual automatizat

Crearea de profiluri are loc atunci când se evaluează aspectele dumneavoastră personale pentru a face previziuni în legătură cu dumneavoastră, chiar dacă nu se ia nicio decizie. Aveți dreptul să cereți anularea unor astfel de evaluări. Site-ul spotmedia.ro nu are nicio funcționalitate care s-ar putea încadra la acest mod de operare. Pentru mai multe informații puteți accesa site-ul Comisiei Europene aici https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/reform/rights-citizens/my-rights/can-i-be-subject-automated-individual-decision-making-including-profiling_ro

7.9. Dreptul de a se adresa justiției

Dacă aveți o nemulțumire sau nelămurire cu privire la modul în care prelucrăm datele dumneavoastră ne puteți contacta pe e-mail la adresa dpo@spotmedia.ro.

Cu toate acestea, dacă sunteți nemulțumit de răspunsul primit, puteți contacta Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal prin website-ul lor www.dataprotection.ro sau prin poștă la adresa „Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Bd. G-ral. Gheorghe Magheru, nr. 28-30, sector 1, București, cod poștal 010336, România”.

8. Detalii de contact pentru solicitări și sesizări

Pentru orice solicitare/sesizare cu privire la drepturile dvs. privind protecția datelor personale, vă rugăm să vă adresați responsabilului nostru cu protecția datelor personale, în scris, pe e-mail: dpo@spotmedia.ro.

9. Termene de răspuns la solicitări/sesizări

Echipa noastră va depune toate eforturile necesare pentru soluționarea într-un timp cât mai scurt a solicitărilor dvs. Conform legislației în domeniul protecției datelor personale, termenul de răspuns este de 30 de zile. În cazul în care, în funcție de complexitatea cererii nu putem implementa măsurile solicitate într-un termen mai mic de 30 de zile, aceasta perioada poate fi prelungită, conform legislației aplicabile, cu maxim 60 de zile. În această situație, veți primi o informare în termen de 30 de zile de la primirea cererii, cu privire la motivele întârzierii.

10. Modificarea politicii de confidențialitate

De fiecare dată când modificăm politica de confidențialitate vom posta noua variantă pe site. Noua politică de confidențialitate va intra în vigoare la data publicării pe spotmedia.ro. Politica de confidențialitate face parte din termenii și condițiile de utilizare a serviciilor spotmedia.ro.