Top 5 unelte utile pentru întreținerea curții pe timp de primăvară

Top 5 unelte utile pentru întreținerea curții pe timp de primăvară

Cu primăvara în toi, este momentul perfect pentru a te concentra asupra îngrijirii grădinii și curții! Sunt numeroase activități pe care le poți face în curtea și grădina ta, pentru a te bucura de plante sănătoase și de roadele pomilor tăi. De asemenea, nu doar că vei acorda grijă florei din curtea ta, dar îți vei pregăti și ție spațiul pentru sezonul cald care ne așteaptă. De la tăierea crengilor uscate până la îndepărtarea resturilor vegetale adunate, ai nevoie de un arsenal bine echipat de unelte care să te ajute cu tot ce ai nevoie!

ADVERTISING

Iată ce trebuie să ai și tu în grădina ta

  1. Drujbă

Toaletarea copacilor și a pomilor din curte ta trebuie să fie un aspect extrem de important pentru tine, mai ales acum, pe timp de primăvară. Este momentul perfect pentru a îți curăța pomii de crengi uscate și chiar să îi tai de tot pe cei care nu mai sunt roditori. Cu ajutorul unei drujbe poți face acest lucru foarte ușor și fără bătăi de cap! Există numeroase modele de drujbe din care poți să alegi, iar dacă nu ești familiar cu acestea, poți intra pe atomico.ro pentru a afla mai multe. Aici vei găsi drujbe electrice, pe acumulatori sau chiar pe benzină și la diferite puteri.

ADVERTISING
  1. Suflător de frunze

În loc să petreci câteva ore pentru a îți strânge frunzele și resturile vegetale din curtea ta, optează pentru varianta mai eficientă și simplă. Mai exact, un suflător de frunze, cu ajutorul căruia îți pot curăța curtea în doar câteva zeci de minute! Un astfel de aparat este extrem de practic și se poate utiliza pe tot parcursul anului. 

De asemenea, pe lângă curățarea frunzelor, cu un suflător poți contribui și la aerisirea solului din grădină sau din gazonul tău. Folosind modul de suflare inversă, poți trimite aerul sub frunzele sau pe suprafața solului, contribuind la îmbunătățirea calității solului și la sănătatea plantelor pe care le ai!

ADVERTISING
  1. Scarificator

Un scarificator este un aparat esențial pentru îngrijirea gazonului și a solului din grădina ta în timpul sezonului de primăvară. Unul dintre principalele avantaje ale folosirii unui scarificator este capacitatea sa de a aerisi solul.  Prin utilizarea unui scarificator, poți perfora solul pentru a îmbunătăți circulația aerului și a facilita penetrarea apei și a substanțelor nutritive necesare în solul din grădina ta. 

Totodată,  scarificatorul poate fi folosit și pentru a îndepărta mușchiul și resturile organice care s-au acumulat în gazon, fapt care poate duce la ajutarea ierbii să crească și să se întindă uniform în curte.

  1. Roabă

Roaba este ideală pentru transportul materialelor grele, cum ar fi pământul, nisipul, pietrele sau resturile din grădină. În acest fel vei putea vă  să muți cantități mari de materiale fără a depune un efort destul de mare, economisindu-ți totodată timp și energie pentru alte activități.

  1. Pulverizator 

Pulverizatoarele permit distribuirea uniformă a substanțelor chimice, cum ar fi pesticidele, fungicidele sau îngrășămintele lichide, pe plantele din grădina sau din curtea ta. Utilizând această unealtă, vei asigura o acoperire uniformă a întregii suprafețe pentru plante. În acest fel vei ajuta la combaterea bolilor și dăunătorilor și vei ajuta ca plantele tale să crească sănătoase.

Așadar, dacă vrei să fii pregătit primăvara aceasta și să îți faci curat în curte și grădină așa cum trebuie, asigură-te că ai deja acasă cele menționate mai sus sau că le vei achiziționa. Cele 5 unelte îți vor fi de ajutor în numeroase situații!