Cum au neutralizat rușii din GRU spioni CIA și diplomați americani cu o armă secretă: "Moscova a comis un act de război"

Cum au neutralizat rușii din GRU spioni CIA și diplomați americani cu o armă secretă: "Moscova a comis un act de război"

Echipa de jurnalişti de la siteul The Insider, condus de Christo Grozev, în colaborare cu Der Spiegel (Germania) și 60 Minutes (CBS News) a descoperit dovezi care leagă misteriosul Sindrom Havana de GRU, agenția de informații militare a Rusiei.

Mai precis, unitatea GRU 29155, care a fost acuzată în trecut şi de otrăvirea fostului spion rus Sergei Skripal şi a fiicei acestuia Iulia, ar fi folosit „arme cu energie direcționată” pentru a ataca diplomaţi americani sau personal al corpului diplomatic.

Sindromul Havana a intrat pentru prima dată în atenția publicului în 2017, după ce peste 20 de oficiali americani detașați în Havana, Cuba au acuzat afecțiuni medicale ciudate. De atunci, peste 100 de cazuri au fost raportate de la Guangzhou până la Washington.

ADVERTISING

Printre victime se numără diplomați americani, spioni, ofițeri militari, antreprenori și, în unele cazuri, soții, copiii și chiar animale de companie. Potrivit anchetei, primul dintre aceste atacuri a avut loc de fapt în Frankfurt, Germania, în 2014.

Citeşte integral pe Observator News


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇