Detalii esențiale când alegi un aparat frigoritic. Când să iei în calcul serviciul de reparații frigidere

Detalii esențiale când alegi un aparat frigoritic. Când să iei în calcul serviciul de reparații frigidere

Unul dintre cele mai importante aparate electrocasnice într-o locuință, aparatul frigorific – denumit generic „frigider” – este înlocuit de obicei din trei motive diferite: fie cel vechi s-a stricat, fie nevoile utilizatorilor s-au schimbat, fie se dorește trecerea la un model modern, cu un consum mai redus de energie și cu diverse funcții utile moderne, bazate pe tehnologia de ultimă generație. Cele mai căutate modele în prezent sunt cele care asigură un plus de confort, prin implementarea sistemului no frost – fără gheață, fără decongelare necesară.

De-a lungul ultimelor decenii, aparatele frigorifice au evoluat enorm, devenind în același timp tot mai accesibile, pe măsură ce fabricanții au sporit producția de masă, eficientizând puternic costurile. Inclusiv partea de reparatii frigidere la domiciliu se poate asigura la costuri avantajoase, crescând durata de viață a aparatului și evitând achiziția unui produs nou.

ADVERTISING

În România, un salariu minim net este suficient pentru a cumpăra un aparat frigorific satisfăcător, iar un salariu mediu net este de ajuns pentru un model de gamă superioară, inclusiv de tip side by side, extrem de spațios. Desigur, există mai nou variantele de plată în rate inclusiv fără dobândă (prin anumite carduri de credit), care ajută și mai mult consumatorii să poată face achiziția unui astfel de produs fără un impact major al bugetului pe termen scurt.

Ce aspecte trebuie urmărite la achiziția unui frigider nou

Înainte de toate, clientul trebuie să decidă ce tip de aparat frigorific dorește: combină frigorifică (cea mai populară variantă), frigider clasic, combină side by side, ladă frigorifică. Apoi, relevante sunt alte aspecte: volum spații interioare, modul în care este conceput întregul spațiu, designul exterior, dimensiunile produsului (atenție, frigiderul să încapă pe uși interioare în locuință!), marcă și desigur preț, în funcție de bugetul alocat. Dezghețare manuală, automata sau no frost - iată alt capitol esențial.

ADVERTISING

Foarte importantă este și clasa energetică, aspect care se reflectă de obicei în preț. O clasă energetică superiară oferă consum mai redus de curent electric, însă costul achiziției va fi în cele mai multe cazuri mai mare decât cel indicat pentru un frigider de clasă energetică inferioară. Atenție la noile clase energetice din Uniunea Europeană, introduse în anul 2021. Este important ca frigiderul să fie încadrat conform noilor clasificări, mult mai drastice. Pot să fie de interes pentru utilizator și alte funcții speciale precum alarmă ușă deschisă, WiFi, diverse tehnologii superioare care asigură o și mai bună păstrare a alimentelor.

ADVERTISING

Orice client ar trebui să acorde atenției și altor informații: dacă poți face retur, cât de simplu este procesul și în ce interval de tip este acceptat; ce perioadă de garanție se oferă - garanție legală plus eventuală garanție comercială; cum se va proceda cu transportul - dacă este asigurat de comerciant și în ce condiții.

Service în garanție și post garanție

reparatiifrigidere2

Defecțiunile pot apărea în orice moment, mai ales la aparatele frigorifice deținute de mai mult timp. Când utilizatorul observă orice problemă, chiar și minoră, este important să intervină, solicitând service frigidere Bucuresti sector 3 sau în funcție de localitatea de domiciliu. Exact ca în cazul problemelor de sănătate umană, intervenția rapidă poate să determine evitarea altor complicații.

Dacă frigiderul este în garanție, lucrurile sunt simple: suni la serviciul dedicat sau la una dintre firmele care apar menționate ca partenere pentru marca respectivă. Cele mai multe probleme intervin însă ulterior, iar nevoia de reparații frigidere post garanție se poate soluționa prin apelarea tot la un serviciu specializat. O variantă de obicei mai ieftină este colaborarea cu un tehnician frigotehnist autorizat, multi-brand, care asigură reparații frigidere la domiciliu. Acesta poate asigura service, inclusiv înlocuire piese cu variante compatibile sau originale, noi sau second-hand, după cum dorește clientul.

Online sau offline - cum să cumperi un frigider

Aparatele frigorifice sunt disponibile atât în magazine electroIT, cât și în hipermarketuri. Mai mult decât atât, achiziția se poate face din magazine clasice sau de la comercianți online. Comerțul electronic vine cu avantaje legate de diversitatea de modele disponibile, comoditatea procesului de cumpărare și adesea prețurile produselor. În schimb, magazinele offline permit clienților să vadă produsul în realitate, înainte de achiziție. Indiferent de metoda aleasă, se poate profita de recenziile altor clienți, postate pe internet (adesea pe paginile marilor magazine online).