În ce constă succesul unui bar

Sprijină jurnalismul independent
Donează acum
high-angle-bucket-with-champagne-bottle1

Arta de a fi barman este posibilă fără cele mai bune echipamente?

Te-ai gândit vreodată ce se ascunde în spatele unui bar? Barul reprezintă unul din locurile în care iubim să ne petrecem ore în şir alături de prieteni sau familie. Industria barurilor reprezintă o idee de afaceri în plină ascunsiune, tot mai mulţi oameni căutând locuri de calitate în care să îşi petreacă timpul liber. Acest lucru a generat deschiderea tot mai multor afaceri de acest gen, cu concepte cât mai inovative.

Dar care sunt aspectele care oferă un impact major asupra unui bar?Designul ales, varietatea de cocktailuri oferite sau atmosfera generală a localului? Deşi fiecare local de acest gen diferă unul faţă de celălalt, acestea au totodată multe în comun, fiind anumite aspecte de care niciun astfel de local nu se poate lipsi.

ADVERTISING

Deschiderea unui bar devine destul de dificilă dacă nu ai un plan bine pus la punct, motiv pentru care înainte de a deschide uşile afacerii tale, trebuie să te asiguri că dispui de toate echipamentele pentru bar care să-ţi transforme viziunea în realitate într-un mod cât mai productiv.

Când păşeşti pentru prima oară în spatele unui bar şi vezi toate instrumentele şi echipamentele necesare, realizezi cât de complexă este această „artă”. În primul rând, afacerea ta are nevoie de oameni implicaţi si creativi care să le ofere clienţilor tăi o serie de băuturi de neuitat, atât în ceea ce priveşte calitatea, gustul, dar şi aspectul.

ADVERTISING

Nu trebuie să uităm că trăim într-o perioadă în care cu cât un produs este mai „instagramabil”, cu atât îţi va aduce mai mulţi clienţi curioşi dornici să îl încerce. Dacă eşti una dintre persoanele creative şi aduci propriile reţete de cocktail, afacerea ta are un mare plus!

Pentru a se ocupa de această misiune, care este mult mai complexă decât pare, barmanii tăi au nevoie de mai mult decât câteva ingrediente „miraculoase”. Aceştia au nevoie de instrumentele potrivite pentru a prepara cele mai inovative băuturi în cel mai rapid mod, aşadar, am pregătit pentru tine câteva dintre instrumentele fără de care afacerea ta nu poate avea succes.

ADVERTISING

Un bar bine echipat are nevoie de unul, sau mai multe agitatoare pentru cocktailuri, în funcţie de numărul de clienţi de care te bucuri, pentru a-i răsfăţa cu cele mai bune băuturi.Ingredientele sunt amestecate în agitatorul din oţel, pentru ca, mai apoi să fie turnate în paharul clientului. În general, acestea vin la pachet cu o strecurătoare care să permită separarea de gheaţă sau de alte ingrediente.

Dacă agitatorul nu vine la pachet cu o strecurătoare, este necesar să achiziţionezi una, deoarece aceasta reprezintă un instrument esențial de cocktail care permite barmanilor să strecoare pulpa, excesul de plante și gheața dintr-o băutură nou preparată.

Un storcător de citrice este absolut indispensabil, întrucât foarte mulţi clienţi sunt iubitori de cocktailuri pe bază de suc. Poţi să încerci un storcător portabil sau să investeşti într-un storcător mai mare, în funcţie de nevoile afacerii tale.

Măsurătorile de bar, cunoscute ca și jigger, sunt cu siguranţă altă necesitate, întrucât sunt folosite ca și unitate de măsură, iar barmanul tău trebuie să fie foarte atent cu măsurile pe care le foloseşte. Acestea sunt disponibile pe mai multe dimensiuni, pentru a realiza mai multe tipuri de băutură.

Este de la sine înţeles că desfăcătoarele, paiele şi paharele nu trebuie să lipsească. Pahare şi cănile sunt elementul principal al oricărei băuturi, întrucât acestea o pun în valoare, iar ele trebuie alese în funcţie de utilitate, calitate, dar mai ales în funcţie de design.

Frapierele reprezintă alt instrument esenţial .Acestea funcționează ca răcitoare portabile pentru a menține băuturile reci pentru o perioadă mai lungă de timp. Sunt utile ori de câte ori clientul dorește să bea încet, fără ca temperatura acestora să crească din diverse motive. Designul frapierei este semnificativ pentru local, acestea trebuie adaptate stilului impus de decorul localului.

Dacă localul tău este unul elegant, poţi alege frapiere din marmură albă sau neagră, în schimb dacă ai ales un design modern cu decor industrial, poți alege frapiere din inox sau cupru care vor completa perfect decorul ales.

Cu toate aceste instrumente și echipamente esențiale pentru bar, eşti pregătit să oferi clienților tăi cele mai bune băuturi, iar în același timp vei eficientiza timpul în care barmanul tău se va ocupa de ele. Cu cât vei diversifica mai mult gama de echipamente, cu atât îi vei uşura munca barmanului tău, calitatea băuturilor depinzând nu numai de profesionalismul său, ci şi de echipamentul regăsit în bar!

Echipamentul de bar reprezintă una dintre cele mai mari investiții. Barmanul tău nu poate turna băuturi reci fără gheață sau servi un martini perfect fără agitator. Selectează echipamente de înaltă calitate și durabilitate!