Amenajarea spațiilor mici: trucuri prin care poți valorifica la maxim spațiul disponibil

Amenajarea spațiilor mici: trucuri prin care poți valorifica la maxim spațiul disponibil

Orice încăpere mică și îngustă, fie ea bucătărie, baie sau dormitor, poate fi amenajată astfel încât să valorifici la maximum spațiul disponibil. Tot ce trebuie este să ai imaginație și să cunoști câteva trucuri de design, astfel încât să folosești fiecare centimetru pătrat.

În acest articol vei descoperi câteva dintre aceste trucuri, care te vor ajuta să amenajezi orice cameră astfel încât să pară mai mare și mai încăpătoare decât este de fapt.

Descoperă beneficiile mobilierului multifuncțional

Optează pentru piese de mobilier care servesc mai multor scopuri. De exemplu, pentru living poți alege o canapea extensibilă care se transformă în pat. La bucătărie poți folosi mesele retractabile, pliante sau extensibile. De altfel, mobilierul pliabil sau extensibil este ideal în spațiile mici pentru că se pot depozita ușor atunci când nu sunt folosite.

ADVERTISING

Fiecare piesă de mobilier trebuie aleasă astfel încât să satisfacă cât mai bine nevoilor de depozitare și confort.

Depozitează pe înălțime!

Profită cu încredere de înălțimea camerelor, în special când vine vorba de mobila bucatarie. Rafturile prinse direct în perete și dulapurile suspendate sunt soluții excelente pentru a utiliza înălțimea camerei.

Important! Întotdeauna rafturile deschise vor face o cameră să pară mai aerisită și pot fi folosite pentru depozitarea obiectelor fără a încărca vizual spațiul.

ADVERTISING

Delimitează discret spațiul pentru a obține o zonă de relaxare/intimitate

Dacă locuiești într-o garsonieră sau într-un apartament tip studio, folosește riflaje lemn când vrei să separi discret o anumită zonă a camerei, unde se află patul, eventual, pentru mai multă intimitate.

Folosește-te de oglinzi pentru iluzia de spațiu

Oglinzile pot face o cameră să pară mai mare, reflectând lumina și spațiul. Plasează oglinzi pe peretele opus ușii de intrare sau pe pereții laterali, pentru a crea o senzație de expansiune.

ADVERTISING

Atenție la dimensiunile mobilierului și electrocasnicelor!

În bucătărie și baie, alege electrocasnice sau accesorii de dimensiuni reduse. De exemplu, alege chiuvete bucatarie cu o singură cuvă, fără picurător, pentru a avea mai mult spațiu de lucru pe blatul de bucătărie.

Alege mobilierul în culori deschise

Culorile deschise și pastelurile pot face o cameră să pară mai spațioasă și mai luminoasă. Folosește aceste culori pentru pereți, mobilier și decorațiuni. Din loc în loc, adaugă un element de contrast pentru a face totul mai interesant.

Amenajarea spațiilor mici poate fi o provocare, dar cu puțină creativitate și ceva mai multă planificare, poți transforma orice spațiu mic într-un loc funcțional și plăcut.