Pe rețelele de socializare circulă imagini în care se vede cum se scurge apă din plafon în stația de metrou Eroilor 2. Aceasta este cea mai spectaculoasă stație a metroului bucureștean și a fost inaugurată în urmă cu doar două săptămâni.
În imagini se poate remarca o cantitate importantă de apă care se scurge din tavanul stației. În plus, udă este și calea de rulare pe care circulă trenurile.
Materialul video s-a răspândit în mediul online, așa că utilizatorii au început să se întrebe: cum e posibil? Să fie hidroizolația de slabă calitate? Sau era o problema a terenului de deasupra stației, care a reținut apă și a favorizat o infiltrație?
Potrivit Metrorex SA, incidentul s-a remediat repede și n-a fost cauzat de vreun viciu major de construcție.
”Metrorex informează că astăzi, 01.10.2020, între orele 07:58 – 08:08, în stația de metrou Eroilor 2, din cauza unei avarii la o conductă de la nivel vestibul, s-au înregistrat ușoare acumulări de apă pe peron, spre zona centrală.
Precizăm că circulaţia trenurilor s-a desfășurat în condiții normale, nefiind afectată siguranţa călătorilor. Echipele Metrorex au intervenit operativ pentru remedierea situației, zona respectivă fiind izolată”, a transmis Metrorex prin intermediul unui comunicat de presă.
După câteva ore, Metrorex a revenit cu un nou comunicat, în care a precizat:
”Defecțiunea identificată a constat în blocarea unei supape de refulare de la un bazin tampon al instalațiilor sanitare. Intervenția în această situație s-a rezumat la deblocarea și recalibrarea supapei, operațiune executată de către constructor cu asistența personalului Metrorex. Remedierea defecțiunii nu a implicat niciun cost din partea Metrorex.
Precizăm că infrastructura Magistralei 5 de metrou are o garanție de 10 ani pentru structură și 5 ani pentru instalații”.
Întrebat de presă cu privire la acest incident, premierul Ludovic Orban a precizat că în cazul în care apar probleme, constructorul este cel care trebuie să le remedieze.
”Orice fel de situație care apare trebuie remediată de consorțiul care a avut contractul.
Ceea ce știu eu acolo este că e un proces verbal de recepție care a fost semnat de toate părțile care au fost implicate și e vorba de toate instituțiile care au atribuții în semnarea procesului verbal de recepție.
Orice neconformitate cu proiectul care apare trebuie remediată de constructor”, a declarat Ludovic Orban.