Evaluare Națională 2020: Peste 93% prezență la Matematică. Pentru o elevă a venit SMURD-ul

Evaluare Națională 2020: Peste 93% prezență la Matematică. Pentru o elevă a venit SMURD-ul

Un procent de 93,1% dintre elevii de clasa a VIII-a au participat la proba de matematică de la Evaluarea Națională 2020. Potrivit datelor de la Ministerul Educației 6,9% dintre elevi au fost absenți.

Trei candidați au avut temperatura peste maximul admis, motiv pentru care vor merge în sesiunea specială care începe în 29 iunie, dar vor susține doar proba de matematică din 30 iunie.

Patru elevi au fost eliminați pentru tentativă de fraudă, lucrările acestora fiind notate cu 1(unu). De asemenea, conform centralizării de la Ministerul Educației, 167 de candidați se aflau miercuri în izolare și 20 de candidați erau spitalizați/se aflau în carantină.  

ADVERTISING

În cazul unei candidate din județul Hunedoara, care acuza senzații de disconfort abdominal, a fost necesară intervenția echipei SMURD care a transportat eleva la spital, unde a fost internată pentru investigații. Eleva va putea susține proba scrisă la disciplina Matematică în etapa specială a examenului de Evaluare Națională - 2020.

Citiți și Evaluare Națională 2020: Cum se rezolvă problemele pentru nota 10 la Matematică

Joi, 18 iunie, 10.311 elevi  vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă.

ADVERTISING

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

ADVERTISING

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

A.O.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇