Jumătate din mașinile Poliției Capitalei sunt trase pe dreapta. Întâlnire "critică" la MAI pentru salarii mai mari

Jumătate din mașinile Poliției Capitalei sunt trase pe dreapta. Întâlnire "critică" la MAI pentru salarii mai mari
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Aproximativ jumătate dintre maşinile folosite de polițiștii de ordine publică și rutieri din Bucureşti sunt trase pe dreapta. Unele nici măcar nu au ajuns să fie programate la service, deși sunt defecte de 4-6 luni.

Informaţiile sunt furnizate de Sindicatul Europol, care anunţă şi o întâlnire „critică” azi, la MAI, pentru a se discuta despre salarii sub ameninţarea protestelor.

"Așa arată o „autospecială” scoasă din service după 4 săptămâni de reparații intense.

Aproximativ jumătate dintre autospecialele folosite de polițiștii din cadrul structurilor de ordine publică, transporturi și rutieră ai Poliției Capitalei sunt trase pe dreapta. O parte dintre ele nici măcar nu au ajuns să fie programate la service, deși sunt defecte de 4-6 luni.

ADVERTISING

O altă parte stau în service de luni bune, pentru că nu mai sunt fonduri pentru reparații. Și mai sunt unele care au fost reparate cică, dar cărora le apar astfel de mesaje prin bord sau prezintă în scurt timp de la utilizare aceleași defecțiuni", scrie vineri pe Facebook Sindicatul Europol.

408767304_665186369134724_5835936263214049290_n
Foto: Facebook/Sindicatul Europol

Pe de altă parte, sindicatul anunţă că, vineri, a fost convocată la sediul MAI o întâlnire ”critică” cu ministrul Cătălin Predoiu, în care se va discuta despre revendicările angajaţilor din sistem.

ADVERTISING

În cazul în care acestea nu vor fi soluţionate, vor urma proteste.

"Întâlnirea vine în contextul în care, în ultimele 5 luni conducerea MAI nu a manifestat niciun fel de interes pentru clarificarea restanţelor salariale, mai ales în contextul în care pentru alte categorii socio-profesionale s-au găsit fonduri şi instrumente legislative pentru a se acorda creşteri salariale peste nivelul prevăzut de Legea 153/2017 Legea salarizării personalului plătit din fonduri publice”, transmite Sindicatul Europol, citat de News.ro.

ADVERTISING

În luna mai, angajaţilor MAI li s-a promis că ultima tranşă de majorare salarială din legea 153/2017 va fi eşalonată în 2 etape, prima care a fost pusă în plată începând cu luna iulie 2023, iar cea de a 2-a care trebuia să fie operată după rectificarea bugetară.

”Nu numai că acest lucru nu s-a întâmplat, nu numai că nu a fost constituit un grup de lucru pentru identificarea inechităţilor salariale în vederea eliminării acestora prin noul proiect de lege a salarizării, aşa cum a promis viceprim-ministru Cătălin Predoiu, dar la finalul lunii octombrie, una dintre ordonanţele austerităţii, din cauza modului deficitar în care a fost redactată, a lăsat descoperită perioada noiembrie-decembrie 2023 în privinţa decontării serviciilor turistice. Asta, în timp ce pentru celelalte categorii de bugetari voucherele de vacanţă s-au putut folosi inclusiv în luna octombrie noiembrie şi decembrie 2023”, au mai transmis sindicaliştii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇