7 pași de urmat pentru a transforma o casă veche într-o locuință de vacanță care să-ți ofere tot confortul

7 pași de urmat pentru a transforma o casă veche într-o locuință de vacanță care să-ți ofere tot confortul

Casele vechi au un farmec aparte. Pot să reflecte istoria zonei în care se află sau obiceiuri ale oamenilor din acele locuri. În ultimul timp, oamenii preferă să restaureze casele vechi, ci nu să le modifice. Ai și tu o casă veche pe care vrei să o transformi în oaza ta de liniște și relaxare?

Iată care sunt pașii de urmat, pentru a face o asemenea transformare

  1. Verifică structura de rezistență a casei

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să chemi un specialist care să verifice starea casei, structura de rezistență a acesteia. O casă șubredă nu merită a fi recondiționată și nici nu trebuie locuită. Deci, pentru început, ocupă-te de întărirea rezistenței casei tale. Asigură-te că fundația casei este armată, întărește stâlpii de rezistență și pereții.

ADVERTISING
  1. Repară sau schimbă instalația electrică

Înainte de a finisa interiorul casei, verifică instalația electrică. Atât timp cât aparatura conectată la priză funcționează și circuitele pentru iluminat pot fi utilizate, se poate spune că instalația electrică este în regulă. Ceea ce indică o defecțiune a instalației electrice este lipsa tensiunii in circuitele electrice. Dacă ai nevoie de reparații electrice, apelează la specialiști de la alinadielectric.ro, și vei beneficia de personal calificat, autorizat în domeniul execuției și proiectării instalațiilor și al rețelelor electrice.

ADVERTISING
  1. Izolează termic casa

O casă bine izolată scade costurile energetice și crește confortul. Izolarea termică a locuinței se poate realiza la exterior sau la interior, și include podeaua și plafonul. În plus, ai în vedere și schimbarea ușilor, a ferestrelor și reparația acoperișului, pentru a te asigura că nu există infiltrații, în special pe timpul iernii.

  1. Asigură-te că ai apă curentă în casă

Pentru asigurarea apei în locuință, pentru baie și bucătărie, poți folosi hidrofor sau pompă submersibilă, în caz că nu ești legat la o rețea de apă și canalizare. Și bineînțeles trebuie să verifici țevile și conductele, pentru a le schimba pe cele deteriorate.

ADVERTISING
  1. Înlocuiește sau recondiționează mobila

Recondiționarea mobilei se practică foarte mult în ultimul timp. Dacă vrei să-ți păstrezi piesele de mobilier preferate, te poți gândi la recondiționare. Cele foarte uzate pot fi înlocuite. Pentru un plus al confortului, acordă atenție și textilelor din casă (perne decorative, perdele, draperii, pături etc.

  1. Schimbă sau renovează gardul

Un gard nou, contribuie la aspectul casei tale și bineînțeles înseamnă siguranță mai mare. La realizarea acestui gard trebuie să ținem cont de limita proprietății și de dorințele proprietarului.

  1. Instalează un sistem de securitate

Un sistem de securitate cu cameră și alarmă, este necesar, mai ales în acest caz, când casa rămâne nelocuită în cea mai mare parte a anului. Există numeroase modele de sisteme de supraveghere, la diverse prețuri.

Așadar, recondiționarea unei case vechi este o activitate care necesită timp și muncă, dar cu ajutorul etapelor de lucru și cu ajutorul resurselor umane și materiale necesare, vei putea realiza locuința mult visată, care îți va oferi confortul de care ai nevoie.