3 moduri prin care poți adăuga viață în camera de zi simplu și rapid

3 moduri prin care poți adăuga viață în camera de zi simplu și rapid

Camera de zi este un loc în care petreci timpul cu familia și cei dragi, bucurându-te de confortul propriului spațiu. Pentru a te simți acasă, este nevoie să amenajezi acest loc în concordanță cu stilul și emoțiile tale, iar acest lucru se poate face prin decor. Dacă ai și tu o cameră de zi care simți că are nevoie de îmbunătățiri pentru a-i oferi un aer mai autentic, descoperă că poți obține asta prin schimbarea câtorva detalii ce fac diferența.

Iată 3 sfaturi pentru a-ți personaliza camera de zi și a-i da mai multă viață:

1.      Picturi sau fotografii

ADVERTISING

Un mod evident prin care îți poți lăsa amprenta personală în orice spațiu este prin adăugarea unor obiecte de artă care transmit ceva despre tine. Poți alege tablouri cu diverse imagini realizate de artiști locali care simți că te reprezintă sau au legătură cu locul în care ai crescut și copilăria ta. De asemenea, ai putea opta pentru fotografii de familie înrămate pe care să le agăți de perete și să-ți aducă aminte de cei dragi. Tot ce ai nevoie pentru a pune această idee în practică este o bormașină de pe yalco.ro și un loc liber pe perete. În curând, acel spațiu plictisitor se va transforma într-un colț care va atrage atenția oricui intră în încăpere.

ADVERTISING

2.      Plante decorative

Plantele decorative sunt o idee excelentă prin care poți aduce viață unui spațiu simplu și gri. Fie că preferi niște flori în ghivece pe care să le îngrijești constant sau preferi mirosul proaspăt al unui buchet de flori pe care să-l schimbi în fiecare săptămână, orice plantă va schimba instant atmosfera casei tale. Ficusul, feriga sau strelitzia sunt plante ornamentale de cameră care se întrețin ușor, iar astfel te vei putea bucura de  prospețimea lor fără prea mult efort.

ADVERTISING

3.      Iluminare ambientală

Un alt aspect neglijat de multă lume în ceea ce privește ambianța locuinței tale este tipul de iluminat. Dacă îți dorești să creezi o atmosferă cozy în care să te simți bine alături de cei dragi, optează pentru surse de lumină calde, ce nu vin direct din tavan. Poți folosi o bandă cu LED-uri pe care să o lipești pe conturul mobilei sau chiar pe podea, lămpi decorative sau diverse alte corpuri de iluminat pentru pereți sau de așezat pe mobilă. Acest artificiu va da un aer cool casei tale și va crea o atmosferă mult mai relaxantă.

Toate acestea fiind spuse, ține cont că locuința ta trebuie să te reprezinte pentru a te simți ca acasă aici. Fiecare alegere, de la covoarele de pe jos până la draperiile de la ferestre au o importanță majoră în felul în care ai posibilitatea să te relaxezi în casa ta. Când vine vorba strict de camera de zi, tablourile personale, plantele și iluminarea încăperii au o influență semnificativă în felul cum vor percepe invitații tăi atmosfera generală. În primul rând trebuie să te conectezi tu cu locul, iar acest aspect se va vedea natural în alegerea decorului.