Un polițist din Oradea și fratele lui mai mare au dat spargere la seiful unui om de afaceri

Un polițist din Oradea și fratele lui mai mare au dat spargere la seiful unui om de afaceri

Un agent de poliţie din Oradea a fost prins în flagrant delict după o spargere.

În dosar sunt anchetaţi poliţistul, dar şi fratele lui, după ce au furat din seiful unui om de afaceri 6.000 de lei şi mai multe bijuterii.

Poliţistul de 38 de ani este acuzat de două infracţiuni de trafic de influenţă, trei infracţiuni de şantaj, două infracţiuni de instigare la trafic de influenţă şi instigare la furt calificat.

Agentul i-ar fi cerut prietenei păgubitului cheia de acces în garajul lui, unde se afla cutia de valori, scrie ProTV.

ADVERTISING

Apoi, şi-a trimis fratele cu o rangă să intre noaptea în garaj şi să golească seiful.

Poliţistul îl aştepta aproape, într-o maşină, ca să să împartă prada, însă au fost prinşi în flagrant delict.

Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie, ancheta este realizată de procurorii Parchetului Bihor care au dispus, miercuri, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de poliţist.

În acelaşi caz este anchetat şi fratele mai mare, de 40 de ani, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, şantaj şi furt calificat.

ADVERTISING

”S-a reţinut faptul că, la data de 24.10.2023, agentul de poliţie a cerut şi a primit, de la un martor, cheia de la garajul unui imobil din municipiul Oradea, în care locuieşte prietenul martorului, pentru a intra şi pentru a sustrage bani dintr-un seif, apoi l-a determinat pe celălalt inculpat să pătrundă în locuinţă şi să sustragă sumele de bani/bunuri existente.

Cei doi inculpaţi au fost prinşi în flagrant, pe timp de noapte, după sustragerea, din locuinţa respectivă, a sumei de 6.000 de lei şi a unor bijuterii”, arată DGA, citată de News.ro.

ADVERTISING

Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar Tribunalul Bihor a decis să îi plaseze sub control judiciar pentru 60 de zile, deşi procurorii au cerut arestarea.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇