Cum au reușit ucrainenii cu un steag și câteva baloane să nimicească forțele ruse din Donețk (Video)

Cum au reușit ucrainenii cu un steag și câteva baloane să nimicească forțele ruse din Donețk (Video)

Soldații ruși și-au trădat din greșeală pozițiile în regiunea Donețk, din estul Ucrainei, și au fost prompt atacați de forțele ucrainene.

Indisciplina și lipsa de pregătire continuă să facă ravagii în rândurile armatei ruse. După problemele provocate de consumul de alcool și de aprinderea focului din cauza frigului în timpul iernii, situații care permiteau armatei ucrainene să le localizeze pozițiile, trupele Moscovei au comis o nouă greșeală elementară pe front.

Rușii și-au dezvăluit accidental pozițiile încercând să doboare un drapel ucrainean imens, ridicat de baloane, care trecea pe deasupra teritoriului ocupat, relatează Euromaidan Press.

ADVERTISING

Steagul imens atașat de zeci de baloane cu heliu a fost lansat duminică din orașul Avdiivka, aflat sub control ucrainean, de către forțele Kievului. Culmea este că nu a fost o operațiune tactică, ci un simplu moment festiv, organizat pentru a marca 245 de ani de la fondarea orașului.

Vitalii Barabaș, șeful administrației militare din Avdiivka, a povestit pentru televiziunea națională că steagul a zburat spre orașul Donețk, ocupat de ruși, iar aceștia au început să tragă în el.

ADVERTISING

„Când drapelul ucrainean a zburat din Avdiivka spre Donețk, rușii au încercat să-l doboare prin toate mijloacele pe care le aveau și și-au dezvăluit pozițiile de tragere", a spus oficialul.

Brigada 110 a armatei ucrainene a identificat locurile din care trăgeau rușii și „a acționat eficient pentru a-i ataca pe soldații ruși", a continuat acesta, fără a da detalii precise despre rezultatul luptei.

„Să fiu sincer, a fost probabil cea mai de succes lansare a unui steag făcută vreodată. Timp de câteva ore, drapelul ucrainean a zburat pe deasupra Donețkului ocupat. Am primit multe mesaje de la oamenii care trăiesc în teritoriul ocupat care mi-au spus că așteaptă eliberarea Donețkului", a mai spus Barabaș.

ADVERTISING

Imagini cu drapelul ridicat de baloane survolând mai multe zone din orașul ocupat de ruși au apărut pe canalul de Telegram Tipical Donețk și s-au răspândit apoi și pe X (Twitter).

Orașul Donețk a fost ocupat de Rusia încă din 2014, la începutul luptelor din estul Ucrainei.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇