Cum să-ți construiești un acasă inteligent: dispozitivele care nu pot să lipsească dintr-o locuință smart

Cum să-ți construiești un acasă inteligent: dispozitivele care nu pot să lipsească dintr-o locuință smart

Discuțiile despre locuinţe inteligente au devenit tot mai frecvente, oamenii devenind preocupaţi de modalităţile prin care îşi pot transforma locuinţele în spaţii nu doar mai eficiente, ci şi mai confortabile. Dacă şi tu te numeri printre aceştia, articolul de mai jos vine în întâmpinarea nevoilor tale cu o listă de dispozitive de care ai nevoie dacă vrei să îţi transformi casa într-un spaţiu mai inteligent, mai eficient şi mai confortabil.

Cum să-ţi transformi locuinţa într-o casă inteligentă: care sunt lucrurile care nu ar trebui să lipsească

Cândva, casele inteligente erau apanajul celor bogaţi şi privite ca o excentricitate, însă nevoia de a împleti confortul cu eficienţa a dus tot mai muţi oameni spre locuinţele smart. Dacă şi tu iei în calcul să treci la o locuinţă de tip inteligent, iată care sunt gadgeturile de care ai nevoie:

ADVERTISING

Termostat inteligent

Un mod prin care să-ţi faci locuinţa mai inteligentă, dar şi mai eficientă, este prin integrarea în sistemul casei tale a unui termostat inteligent. Acestea pot fi controlate prin intermediul unei aplicaţii sau vocal, permiţându-ţi o mai bună gestionare a temperaturii din locuinţă. Astfel, poţi chiar ajunge să faci economii, factura ta la încălzire fiind ajustată în funcţie de consumul real.

Prize inteligente

Un alt element care combină confortul cu siguranţa şi eficienţa este priza inteligentă. Prin intermediul prizelor inteligente, controlate vocal sau printr-o aplicaţie mobilă, poţi controla alimentarea cu energie a tuturor dispozitivelor electronice din casă, în funcţie de nevoile tale. Acestea pot părea costisitoare iniţial, însă costurile presupuse de achiziţie şi instalare se vor amortiza prin economiile la electricitate pe care te ajută să le faci.

ADVERTISING

Becuri inteligente

Becurile inteligente sunt un alt mod prin care poţi face din casa ta un spaţiu mai eficient şi confortabil. Activate de mişcare sau din aplicaţie, acestea pot oferi lumină de intensitate şi chiar culori diferite, în funcţie de dorinţele tale, pentru a aduce un plus de atmosferă şi intimitate locuinţei.

Aspiratorul

Un alt element care te ajută să creşti confortul casei tale este un aspirator inteligent. Uită de aspiratoarele clasice, voluminioase şi zgomotoase, şi optează pentru un aspirator smart, care să facă singur ce are de făcut, în timp ce tu îl asişti de pe canapea sau îl ghidezi din aplicaţia dedicată.

ADVERTISING

Sistemul de sunet inteligent

Dacă îţi doreşti să aduci acasă sunetul de cinema sau de la concertul tău de suflet, un sistem de sunet inteligent este tot ce ai nevoie. Fie că îl acţionezi prin comandă vocală sau din aplicaţie, este ajutorul de care ai nevoie pentru seri cu adevărat memorabile chiar la tine acasă.

Să îţi construieşti o locuinţă inteligentă poate fi o provocare aparent imposibil de dus la capăt, dar nu e chiar adevărat. Tot ce îţi trebuie pentru a îţi duce planul la bun sfârşit este o documentare atentă, un buget clar şi răbdare pentru a găsi cele mai potrivite soluţii pentru tine şi casa ta. La Altex.ro poți descoperi aspiratoarele inteligente, dar şi alte elemente potrivite pentru casa ta inteligentă de vis.