A murit celebra cântăreaţă franceză Juliette Greco

A murit celebra cântăreaţă franceză Juliette Greco

Celebra cântăreaţă franceză Juliette Greco, care a făcut duet cu interpreţi precum Leo Ferré, Jacques Prevert sau Serge Gainsbourg, a murit miercuri la vârsta de 93 de ani, a anunţat familia sa, relatează AFP.

„Juliette Greco s-a stins miercuri, 23 septembrie 2020, înconjurată de ai săi, în casa sa atât de iubită de la Ramatuelle (sud-estul Franţei – n.r.). Viaţa ei a fost ieşită din comun”, a menţionat familia într-un comunicat trimis AFP.

„Ea făcea să strălucească cântecul francez şi la 89 de ani”, a adăugat familia. Ea suferise un accident vascular cerebral în 2016, an în care şi-a pierdut şi singura fiică, Laurence-Marie.

„Îmi lipseşte teribil. Raţiunea mea de a trăi este să cânt! Să cânţi, este ceva total, este corpul, instinctul, capul”, declara cântăreaţa într-un interviu apărut în luna iulie în săptămânalul Telerama.

„O foarte mare doamnă a plecat dintre noi”, a declarat pentru France Presse Alexandre Baud, producătorul ultimului său turneu.

ADVERTISING

"Juliette era obosită de ceva timp, dar şi-a păstrat spiritul extrem de viu, după cum stă mărturie şi interviul său pentru Telerama", a adăugat el.

Ibrahim Maalouf & Juliette Gréco - La Javanaise (Live à l’Olympia, 2014)

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇