Cinci studenți români au câștigat medalia de argint la competiția internațională „Thales TechChallenge”

Cinci studenți români au câștigat medalia de argint la competiția internațională „Thales TechChallenge”

O echipă formată din 5 studenți români a câștigat medalia de argint la competiția internațională „Thales TechChallenge”.

În total, la concurs au participat 380 de echipe din 200 de universități, din 9 țări, se arată într-un comunicat remis SpotMedia.ro.

Mai exact, 2.000 de studenți s-au înregistrat pe platformă și, într-o primă etapă, au fost asistați de 60 de experți Thales.

”Ulterior, au fost selectate 9 echipe, câte una din fiecare țară participantă. Fiecare echipă și-a prezentat și explicat proiectul printr-un film de 3 minute, care a fost analizat de un juriu internațional”, potrivit sursei citate.

ADVERTISING
3psilon Prototype - Global Thales Tech Challenge

S-au luat în considerare următoarele criterii:

  • inovare,
  • importanță și prioritate,
  • relevanță,
  • fezabilitate,
  • impact,
  • claritate,
  • calitate.

Fiecare proiect trebuia să fie un exemplu despre cum noile tehnologii și inovarea pot fi utilizate în folosul societății, explică documentul.

Trei studenți din București au proiectat grădina de legume urbană perfectă. Roadele intră de pe acoperiș direct în bucătărie, iar resturile devin îngrășământ

Echipa românilor

Din echipa românilor - numită 3psilon - au făcut parte Teodora Moraru, Diana Mihai, Diana Popescu, Ionuț Oțelea și George Prodan. E

ADVERTISING

”3psilon s-a înscris în competiția „Thales TechChallenge” cu un proiect „verde” care presupune crearea unor stații de încărcare independente de rețeaua electrică, folosind sateliți plasați pe orbită. Este folosită lumina solară, iar energia astfel colectată poate alimenta rețelele orașelor, dar și mașinile electrice, prin intermediul punctelor de încărcare ce pot fi plasate pe autostrăzi”, conform comunicatului.

Proiectul le-a adus românilor argintul.

Întrucât s-a nimerit ca dezvoltarea proiectului să coincidă cu primele luni din pandemie, studenții au lucrat de la distanță.

”A fost un efort suplimentar, dar în același timp un demers care i-a apropiat si mai mult, care a sudat echipa. Acum, cred ei, pot face față oricărei competiții, în orice condiții s-ar desfășura. Au planuri mari pentru viitor, dincolo de continuarea studiilor, iar Teodora Moraru și Ionuț Oțelea chiar au pus bazele unui start-up din domeniul smart mobility pe care vor să îl dezvolte”, se mai arată în proiect.

ADVERTISING

Ce spune mentorul Thales

Pe tot parcursul competiției, echipa 3psilon a fost coordonată de un mentor din cadrul Thales.

Iată ce spune mentorul:

Thales TechChallenge a fost ceva nou și pentru mine, din perspectiva unei competiții. Nu știam nimic despre proiect, dar imediat ce am cunoscut echipa 3psilon - care a reprezentat România - mi-am dat seama ce idee strălucită stă la baza proiectului. Mi-am folosit experința pentru a-i ajuta cu sfaturi și pentru a-i ghida pe parcursul competiției. Am fost impresionat de entuziasmul și de implicarea de care au dat dovadă, dar și de cunoștințele lor de electronică și fizică. Mă bucur că efortul lor a fost răsplătit, mai ales că Thales TechChallenge a fost o competiție puternică în care echipele au prezentat proiecte cu adevărat inovatoare.

Cristian Micu - mentorul echipei 3psilon

Ce vor face mai departe

Potrivit sursei citate, medalia de argint obținută în competiția Thales TechChallenge le garantează celor cinci studenți stagii de pregătire și perfecționare, anul viitor, în cadrul Centrului de Excelență în Inginerie Thales din București.

”Bineînțeles, nu vor mai trebui să treacă prin procesul clasic de recrutare. Cât despre proiectul lor inovator, are toate șansele să devină realitate într-un viitor nu prea îndepărtat”, conchide documentul.

Iată ce spun românii care au participat la concurs:

Diana Mihai
Diana Popescu
George Prodan
Teodora Moraru
Ionut Otelea, echipa 3psilon din cadrul competiției internaționale „Thales TechChallenge”
Ionuț Tolea

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇