Doi turiști au murit în timp ce se cățărau pe munți, în ultimele 24 de ore - Motivul pentru care un elicopter SMURD nu a putut să preia una dintre victime

Doi turiști au murit în timp ce se cățărau pe munți, în ultimele 24 de ore - Motivul pentru care un elicopter SMURD nu a putut să preia una dintre victime

Salvamontiştii au avut, în ultimele 24 de ore, 14 intervenţii, în urma cărora au fost salvate 18 persoane. Din păcate, două persoane au murit.

”În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 14 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor. În cazul acestor intervenţii au fost salvate 18 persoane, dintre acestea două fiind predate către Serviciul de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital”, a transmis, sâmbătă, Salvamont România.

Cele mai multe intervenţii, respectiv trei, au vizat Salvamont Brezoi.

ADVERTISING

Din păcate, au fost si două personae care şi-au pierdut viaţa, fiind predate la IML.

Salvamontiştii anunţă că s-au mai primit 28 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană.

Salvamont România a avertizat, în repetate rânduri, că luna august este cea mai dificilă pe munte, înregistrându-se anual din ce în ce mai multe accidente.

Unul dintre turiștii decedați este un polonez care a murit, vineri, în timpul unei drumeţii în Masivul Făgăraş. Echipaje ale Salvamont şi un elicopter SMURD au intervenit, însă bărbatul, care a făcut un stop cardiac, nu a putut fi salvat.

ADVERTISING

Din cauză că legea nu dă voie elicopterului SMURD să preia un cadavru, echipaje ale Salvamont din două judeţe au fost nevoite să care pedestru trupul neînsufleţit al turistului.

Salvamontiştii atrag atenţia asupra vidului legislativ şi asupra faptului că, pentru recuperarea trupului neînsufleţit, zona Masivului Făgăraş a rămas neacoperită pentru mai multe ore.

„Elicopterul SMURD nu are voie să ia decedaţi la bord, chiar dacă acea victimă moare în timpul acţiunii de salvare (!!!). Aşa că elicopterul pur şi simplu a plecat, iar noi am suplimentat salvatorii montani pentru a transporta corpul turistului de sub Nerlinger până la drumul Transfăgărăşan, în vederea preluării de către IML. Urmare acestei măiestre proceduri, rugăm turiştii să aibă grijă să nu se accidenteze în această seară, întrucât atât patrula argeşeană, cât şi cea sibiană sunt în acţiune până la miezul nopţii. Mulţumim pentru înţelegere!”, au scris, pe Facebook, reprezentanţii Salvamont Argeş.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇