Reacția exemplară a lui David Popovici după ce a ratat o medalie în proba de 200 m liber

Reacția exemplară a lui David Popovici după ce a ratat o medalie în proba de 200 m liber

David Popovici a oferit prima reacție după ce a ratat dramatic o medalie în proba de 200 m liber.

Sportivul român a avut un discurs echilibrat, arătând multă maturitate și după acest eșec dramatic.

”Nimănui nu-i place să piardă. Nu o să mint. Nu sunt necăjit, supărat, sunt OK. Primele trei lungimi de bazin au fost foarte bune, dar pur și simplu nu am mai putut. Adică am dat cât am putut.

Se întâmplă. Imediat cum am ajuns în capăt am corelat această senzație cu cât am reușit să ne pregătim și cum am reușit să ne pregătim. Acesta este sportul. Uneori câștigi, uneori iei locul patru”, a spus David Popovici, citat de DigiSport.ro.

ADVERTISING

Sportivul român a avut o cursă pe care a dominat-o în mare măsură, dar a terminat pe locul 4, pierzând în ultimii 25 de metri.

Popovici a terminat cu timpul 1:44.90, fiind depășit de Matthew Richards (1:44.30), Tom Dean (1:44.32) și Sunwoo Hwang (1:44.42).

David Popovici câștigase medalia de aur la Campionatele Mondiale de la Budapesta la 200 m liber și 100 m liber. El a reușit aceeași performanță și la Campionatele Europene de la Roma, în aceleași probe.

Popovici deține și recordul mondial în proba de 100 m liber, cu timpul 46:86, la Europenele de la Roma.

ADVERTISING

David Popovici va mai concura la Campionatul Mondial de Natație și în proba de 100 m liber. El va concura în cursul serii de miercuri de la ora 05:13. Semifinalele au loc de la 14:26, respectiv 14:30, iar finala va avea loc joi, de la ora 14:21.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇