Streinu Cercel: Sunt oripiliat de ceea ce avem la Institut

Streinu Cercel: Sunt oripiliat de ceea ce avem la Institut

Profesorul Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Matei Balş din Capitală, a comentat sâmbătă seara felul în care România gestionează epidemia de coronavirus. ”Institutul este plin. Terapia Intensivă este plină”, a spus acesta.

”După cum putem să vedem în fiecare zi, suntem pe o pantă în continuare ascendentă. Fie că vorbim de 1.500 de cazuri, fie că vorbim azi de 1.333 de cazuri, suntem cam pe acolo. O analiză făcută de INSP spune cât se poate de clar, și a spus și domnul ministru Tătaru, foarte clar, că avem toate şansele să ajungem la în jur de 2.000 de cazuri pe zi, ceea ce este mult pentru sistemul sanitar din România”, a comentat medicul la Antena 3, citat de Money.ro.

ADVERTISING

”Sunt oripiliat de ceea ce avem la Institut. Institutul este plin, Terapia Intensivă este plină. Din pacienții raportați zilnic, un procent de circa 5% ajung la Terapie Intensivă. Și de aici încolo fiecare poate să își facă calcule să vadă ce dorește de la viața lui în viitor”, spune medicul demis în luna aprilie de la conducerea comisiei științifice anti-COVID din Ministerul Sănătății, de către Nelu Tătaru.

Streinu Cercel propunea pe atunci izolarea la domiciliu a persoanelor de peste 65 de ani pentru trei luni și chiar despărțirea obligatorie a bătrânilor de familie. Proiectul a generat multiple reacții negative, atrăgând inclusiv criticile premierului Ludovic Orban și ale președintelui Klaus Iohannis.

ADVERTISING

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇