Doar 6% dintre britanici au anticorpi împotriva SARS-CoV2

Doar 6% dintre britanici au anticorpi împotriva SARS-CoV2

La câteva luni de la declanșarea pandemiei de SARS-CoV2, doar 6% din populaţia britanică a dezvoltat anticorpi împotriva COVID-19, arată datele oficiale.

”Datele studiilor serologice sugerează că numai un procent redus (circa 6%) din populaţia Regatului Unit are anticorpi COVID-19”, potrivit precizărilor Grupului de consiliere ştiinţifică pentru urgenţe (Scientific Advisory Group for Emergencies – SAGE), citat de Reuters.

Omenirea a depășit 30 de milioane de infectări cu SARS-Cov-2. Numărul deceselor se apropie de 1 milion

ADVERTISING

Cercetările au arătat că, în cazul unei persoane infectate cu SARS CoV2 ''nivelul de anticorpi scade în decurs de 2-3 luni''.

Totodată, şi ''persoanele cu anumite tipuri şi niveluri de anticorpi pot avea în continuare încărcătură virală şi ar fi posibil să transmită virusul''.

Prin urmare, SAGE avertizează că este puţin probabil ca nivelurile actuale de imunitate împotriva COVID-19 ale populaţiei britanice să atenueze impactul unei creşteri semnificative a infectărilor în această iarnă.

Regatul Unit, a cincea ţară cea mai afectată de pandemie, înregistrează deja o creştere a numărului noilor cazuri de COVID-19, circa 6.000 în ultimele 24 de ore.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock, a declarat vineri că numărul pacienţilor spitalizaţi se dublează la fiecare opt zile. Întrebat despre un eventual nou ''lockdown'' la nivel naţional, el a refuzat să dea un răspuns clar, menţionând doar că guvernul de la Londra va face tot posibilul pentru a combate epidemia.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇